У Луцьку зняли відео з Лесею Українкою для художника Крістіана Гемі, щоб зібрати гроші для українських дітей

26 Лютого 2024, 10:23
Іванна Яковенко в образі Лесі Українки ФОТО, ВІДЕО 526
Іванна Яковенко в образі Лесі Українки

До дня народження Лесі Українки французький художник-мураліст Крістіан Гемі, відомий під псевдонімом С215 та своїми муралами на зруйнованих окупантами будівлях в Бородянці, Ірпені та Гостомелі, оголосив благодійний збір в підтримку постраждалих українських дітей. 

Він запустив у соцмережах проморолик, який знімали у Будинку Косачів в Луцьку, а роль Лесі зіграла відома блогерка з Києва Іванна Яковенко, яка стала зіркою Тік Току завдяки своїй схожості з поетесою.

Цей проєкт – спільна ініціатива митця та Благодійного фонду «Сучасна Україна». Про це журналістам Район.Культура розповіли у фонді.

Крістіан Гемі дарує кожному, хто задонатить 50 євро для курсу психологічної артреабілітації постраждалих українських дітей, поштову марку із зображенням власного муралу «Портрет Лесі Українки» та своїм авторським підписом.

Читайте також: Леся Українка та оновлений Шевченко: французький вуличний художник Крістіан Гемі знову побував в Україні

Для цього потрібно зайти за посиланням, зробити вказаний донат та надіслати дані для поштової відправки марки. Отримати поштову марку можна буде протягом наступних двох тижнів з моменту здійснення донату.

Всього в рамах даної ініціативи планують реалізувати 250 поштових марок. Всі кошти художник передає соціальному проєкту For Kids UA, що реалізує Благодійний фонд «Сучасна Україна», для подальшої психологічної підтримки постраждалих українських дітей з прифронтових територій та родин загиблих захисників.

Читайте також: Лучанка Уляна Благовірна створила авторські наліпки з Лесею Українкою

Нагадаємо, Крістіан Гемі від початку вторгнення підтримує українців та одним з перших приїхав до України у березні 2022 року.

До слова, разом з анонсом збору, митець також опублікував на власній сторінці в інстаграмі проморолик, в якому українська блогерка та науковиця Музею видатних діячів української культури Іванна Яковенко в образі Лесі Українки цитує поезію письменниці та закликає всіх охочих підтримати українських дітей. 

Читайте також: Леся Українка підкорює ТікТок: як блогерка відтворює образи письменниці

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений C215 (@christianguemy)


Читайте також: Лесь Курбас і Леся Українка

«Це уже третя поштова марка, яку у співпраці з відомими художниками-муралістами презентує громадськості наш фонд заради зборів на підтримку постраждалих дітей», – розповів президент Благодійного фонду «Сучасна Україна Володимир Гавриш

Також він додав, що Крістіан Гемі одразу погодився на пропозицію волонтерів.

«Крістіан – француз з душею українця. Його мурали – це своєрідна вулична релігія, що віє свободою та прагненням жити. За це сьогодні ведуть боротьбу українці і саме тому ми пліч-о-пліч з кожним і в будь-якому куточку світу, де готові підтримувати наше прагнення у цьому», – зауважив Володимир Гавриш.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024