Леся Українка підкорює ТікТок: як блогерка відтворює образи письменниці

04 Жовтня 2023, 17:17
Іванна Яковенко в образі Лесі Українки, кадр з відео у ТікТоці ФОТО 1973
Іванна Яковенко в образі Лесі Українки, кадр з відео у ТікТоці

Соцмережі заполонили відео дівчини, яка дуже схожа на українську письменницю Лесю Українку. Образи відтворює Іванна Яковенко та часто сама шиє одяг для інсценізацій. Кожне з відео блогерки в образі Лесі збирає по кілька сотень тисяч, а то й мільйони переглядів.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Олени Гущик.

Іванна Яковенко розповіла, що десь від сьомого класу її почали порівнювати з Лесею Українкою. Спочатку вона це заперечувала, проте тепер бачить все більше схожого. Вже зараз, Іванна визнає – смаки із поетесою збігаються. Вона теж любить одягати спідниці та красиві сорочки. 

«Всі ці сорочки, в яких я знімалася, я їх всі одягаю і в звичайному житті. Ця найбільше подобається, бо є комірець ось красивий», – каже реконструкторка Іванна Яковенко. 

Частину одягу тіктокерка шиє сама, частину шукає на барахолках.

Читайте також: «Буду жити! Геть думи сумні»: бандуристка KRUTЬ записала відео на вірш Лесі Українки

«Прикраси – ось це, наприклад, гердан, це копія візерунка, який зображений саме на Лесі – є фотографія у неї. Мені її подарувала підписниця», – каже Іванна.

Все почалося в серпні. Коли дівчина спробувала відтворити образ письменниці. А те що вийшло, запостила в інтернет.

Читайте також: Лучанка Уляна Благовірна створила авторські наліпки з Лесею Українкою

«Відео, яке найбільше набрало переглядів в ТіkТоk – це перша зйомка Лесі, я чесно кажучи не розраховувала взагалі. Просто вийшло гарно і тоді почалася увага і я подумала, а, людям це цікаво і почала робити більше такого контенту», – каже Іванна Яковенко.

Родичів із сімейства Косачів, запевняє дівчина, немає. Жоден з її родичів на них не схожий. Як і Леся Українка, Іванна родом з Житомирщини, грає на музичних інструментах, постійно вчиться, має математичну освіту, а ще вона фотографка і обожнює все, де можна творити. Зазвичай на знімання дівчина збирається сама, іноді їй допомагає фотографиня Яна. Подружилися через ТікТок. Тепер відтворюють минуле разом.

Зачіска, капелюх, прикраси. І Іванна все більше перетворюється на Лесю. А поки Іванну в ролі Лесі запрошують проводити екскурсії музеєм.

Зовнішність, каже дівчина – лише спосіб нагадати про славетних українців.

«Я не залишаюся в минулому. Це просто образ на себе приміряти, створити рідну машину часу для інших і для себе, на секунду зазирнути в минуле», – каже Іванна. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024