Лучанка Уляна Благовірна створила авторські наліпки з Лесею Українкою

25 Травня 2023, 17:55
Стікерпак «Леся» 911
Стікерпак «Леся»

Студентка з Луцька Уляна Благовірна створила авторський дизайнерський стікерпак з зображеннями Лесі Українки

У наборі 5 портретів поетеси з її фразами. Це вже не перші наліпки, які створила Уляна. У її доробку – ще 6 різних креативних наборів з відомими українськими постатями. Також студентка створює різноманітні колажі та листівки. Журналісти Район.Культура поспілкувалися з дівчиною. 

Уляна створювала наліпки з Лесею Українкою близько місяця. Дівчина обирала фотографії поетеси і доповнювала їх власними ілюстраціями. Дівчина зазвичай створює зображення на планшеті. Та коли під рукою його немає, інколи створює ескізи й на папері. Пізніше переносить усе в електронний формат. 

За словами авторки, світлини вона старалася підібрати з різних періодів життя Лесі Українки – різного віку, у різних образах. Цитати взяті з Лесиних творів. 

«Відповідно й малювала щось асоціативне. Наприклад, на одному «Або погибель, або перемога» – дві пташки, які летять у різні боки, ніби відображають різні шляхи. «Мене любов ненависті навчила» – два ворона, як ненависть, гранат – любов, з оком посередині, як знак того, що треба бути уважними», – пояснює Уляна.

Читайте також: Луцька студентка створює літературні подкасти за творами українських письменників

«Самій не довго збитися з путі, та трудно з неї збитись у гурті» – поєднується разом з картиною «Танець» Анрі Матісса в контексті спільноти, колективної дії», – додає Уляна Благовірна.

Там, де Леся маленька, «Щаслив, хто переможе!», авторка зобразила квіти, що розквітли в знак перемоги. Й грушки – асоціація на фігуру дорослої жінки, попри те, що вона на фото маленька, але мислить як доросла.

Замовити наліпки можна, написавши Уляні у соцмережі

Читайте також: Уляна Благовірна здобула відзнаку за подкаст про Григорія Сковороду

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024