Де подивитися «20 днів у Маріуполі»: списки кінотеатрів та дата виходу на стримінгових платформах

12 Березня 2024, 13:13
Кадр з фільму «20 днів у Маріуполі» 2502
Кадр з фільму «20 днів у Маріуполі»

Стартує повторний прокат стрічки Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі», яка отримала перший «Оскар» в історії України в категорії «Найкращий документальний фільм».

Про це повідомили на сайті дистрибʼюторської компанії «Артхаус Трафік».

На великі екрани фільм повернеться 14 березня. 

Повторний прокат картини обмежений — подивитися її можна буде у короткий проміжок часу лише в обраних кінотеатрах Києва, Львова, Дніпра, Харкова, Одеси, Луцька, Рівного, Чернівців, Броварів, Гатного, Дрогобича, Олександрії, Бучі, Умані, Софіївської Борщагівки, Івано-Франківська, Нововолинська, Вінниці, Хмельницького, Кременчука, Кам’янця-Подільського, Узина, Білої Церкви, Ніжина, Вишневого, Кривого Рога, Коломиї, Ізмаїла, Сум, Черкас, Запоріжжя, Житомира

На деяких майданчиках відбудуться лише разові покази в окремі дні. Актуальний перелік кінотеатрів можна побачити на сторінці фільму (список оновлюється).

Вихід фільму на українських онлайн-платформах запланований орієнтовно на 21 березня.

Читайте також: «20 днів у Маріуполі»: з міжнародної телеверсії «Оскар» вирізали перемогу українських документалістів

Також перегляд стрічки можна придбати можна придбати перегляд на:

«20 днів у Маріуполі» доступний для безкоштовного перегляду на американському сегменті YouTube.

Нагадаємо, що «20 днів у Маріуполі» – це режисерський дебют воєнного кореспондента, фотографа та письменника Мстислава Чернова. У створенні картини також взяли участь фотограф Євген Малолєтка та медійниця Василіса Степаненко. За це усі троє отримали Пулітцерівську премію. 

У стрічці йдеться про початок повномасштабного вторгнення, бомбардування пологового будинку, порятунок автора фільму та його колег з оточеного російськими військами міста.

Світова прем'єра стрічки відбулася на фестивалі незалежного кіно у США «Санденс» — там фільм отримав приз глядацьких симпатій. Фільм здобув безліч нагород, серед яких Шевченківська премія-2024 та відзнака за «найкращий документальний фільм» британського аналога «Оскара» – премії BAFTA. Мстислава Чернова також нагородили премією Гільдії режисерів США.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024