В Австралії продають картини військових, які проходять арттерапію на Рівненщині

18 Лютого 2024, 17:19
Фото: Тарас Кир'янчук 532
Фото: Тарас Кир'янчук

На Рівненщині військові займаються арттерапією, а їхні картини продають в Австралії на благодійних аукціонах. За отримані гроші волонтери закупили для фронту швидкі автомобілі та дрони для навчання українських бійців.

Про це розповів волонтер Тарас Кир'янчук в етері Українське радіо Рівне, пише Суспільне.

За його словами, співпраця волонтерів Рівненщини з асоціацією українців Південної Австралії розпочалася після повномасштабного вторгнення РФ.

«Завдяки своїм родинним зв'язкам знайшов австралійського волонтера Іллю Айдмана. Він шукав майданчики, які зможуть допомогти українцям. Ми розпочали нашу співпрацю із шоломів, які передали єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша. З боку Австралії долучилася асоціація українців, з нашого — Рівненська обласна рада. Тоді ми спільно провели виставку в штаті Аделаїда «Ціна свободи». Там експонувалися картини, які намалювали наші військові на заняттях з арттерапії».

Фото: Тарас Кир'янчук

Читайте також: Терапія з фарбами і пензликом: у Рівному відкрили виставку картин військових, які проходять реабілітацію

Тарас Кир'янчук розказав, що для міністерки закордонних справ Австралії, Пенні Вонг, від Рівнеоблради подарували картину з бурштину.

«Нам вдалося організувати з нею зустріч. Після цього Вонг виступила на засіданні Ради Безпеки ООН, вона потужно підтримала Україну й різко засудила вторгнення Росії».

Фото: Тарас Кир'янчук

Волонтер зазначив, що також організовували концерт, на якому експонували картини військових. Після цього вдалося закупити три автомобілі швидкої допомоги, які передали на фронт.

«Австралія системно підтримує Україну та надсилає потужну допомогу. Ми своєю чергою віддячили австралійським друзям та передали прапор України, який підписали наші військові. Зараз він висить в Українському музеї Південної Австралії», – зазначив Тарас Кир'янчук.

Фото: Тарас Кир'янчук

Читайте також: Це не про війну, це про людей: у Рівному відкрили виставку картин військових та їхніх близьких

Наприкінці 2023 – початку 2024 років волонтери закупили дрони для австралійських військових і в рамках міжнародної ініціативи навчають українських бійців. Після цього дрони передають в Україну, додав Тарас Кир'янчук.

«Українські громади та Австралія в цілому продовжують підтримувати Україну. Вони постійно збирали гроші на підтримку України й це координується на національному рівні через австралійську федерацію українських організацій. Організація має три ключові напрямки – найбільш суттєвим з них є кризовий виклик в Україні, на подолання якого зібрали вже близько п'яти мільйонів доларів по всій Австралії, надається гуманітарна допомога, екстрена допомога, а також житло та багато інших проєктів. Збір коштів та надання підтримки людям в Україні не припиняється», – повідомив волонтер.

Фото: Тарас Кир'янчук

Фото: Тарас Кир'янчук

Читайте також: Як у Рівному проводять заняття з арттерапії для членів родин українських військових

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024