Відклав барабанні палички і обрізав волосся: луцький музикант Мирослав Кіруєв служить у Нацгвардії України

24 Квітня 2023, 16:55
Мирослав Кіруєв 1097
Мирослав Кіруєв
У волинському підрозділі Національної гвардії служить відомий луцький музикант і волонтер Мирослав Кіруєв
 
Про це розповіли на сторінці Західного територіального управління Нацгвардії України.
«Двадцять років тому гра на барабанах була моїм хобі, але досить швидко переросла у професію. Я закінчив музучилище та Київський національний університет культури і мистецтв. Викладав у музичних школах, працював барабанщиком в оркестрі Волинського народного хору. Заснував джазовий гурт CARLOS BANDOS», – розповідає Мирослав. 
З початком повномасштабної війни Мирослав за допомогою музики почав допомагати ЗСУ. 7 квітня 2022 року відбувся перший вуличний концерт, який він організував в рамках волонтерської ініціативи  #angarmusicstage.
 
Тоді, рік тому, музикант писав на своїй фейсбук-сторінці, що мистецтво – зброя.
«Приносити користь своїй країні, наближати її перемогу – наша ціль Як я можу проявити себе найякісніше? – питання, яке повинен поставити собі кожен. Іноді зараз чуємо: мистецтво, музика «не на часі». А що на часі? ДЕПРЕСІЯ НЕ ПРИНЕСЕ ПЛОДІВ! Так, і я не міг декілька тижнів слухати музику. Але заставив себе. І ось рецепт: Зранку, поки робите-п'єте каву, збираєтесь робити добрі, гарні, корисні справи для країни вмикаєте «Арту» гурту «Пирятин», а далі ютубмюзік вас зрозуміє. Сьогодні ми відкрили ще один волонтерський фронт – музичний. Збираємо кошти для потреб ЗСУ, які передаємо Волонтерський штаб гуманітарної допомоги «Ангар». Запрошуємо усіх, хто може заграти-заспівати задля Перемоги!», – писав Мирослав 7 квітня 2022 року.
Разом із однодумцями музикант організував вільну сцену просто неба #angarmusicstage на вулиці Лесі Українки у Луцьку, де всі охочі могли зіграти або заспівати. Виступали й талановиті молоді музиканти, і вже відомі на всю Україну виконавці. Серед них – Олександр Положинський, «Брати Гадюкіни», Ot Vinta, «Фіолет», «Флайза», автор хіта «Пес Патрон» Іван Марунич. Перехожі зупинялися аби послухати музику і донатили гроші у скриньку. В рамках ініціативи провели великий благодійний концерт, присвячений Кузьмі Скрябіну
 
«Таким чином ми за пів року зібрали для відомого волонтерського штабу понад пів мільйона гривень. Ці кошти пішли на автомобілі, генератори, турнікети, вогнетривку форму для танкістів, різноманітні пристрої, які дозволяють нашим бійцям ефективніше воювати», – каже Мирослав Кіруєв.
Наприкінці березня керівник Волинського народного хору Олександр Стадник написав на своїй сторінці: 
«Мирослав Кіруєв – наш чудовий і незмінний барабанщик останніх років, від сьогодні воїн ЗСУ. Ми чекаємо на тебе, друже! Повертайся з Перемогою!».

Тоді ж Мирослав здивував усіх підписників у соцмережах перевтіленням, адже окрім музики, усі лучани знали його славнозвісну довгу зачіску, яку музикант відрощував дуже багато років. 
«Зміни потребують змін», – підписав музикант фото з оновленим іміджем.
Тож з березня Мирослав Кіруєв став стрільцем гвардійського підрозділу, що охороняє та обороняє важливі об’єкти. Мирослав має багато творчих планів, та все ж відклав барабанні палички до мирних часів.
«У мене двоє дітей, які також захоплюються музикою. Донька грає на саксофоні і барабанах. Син обрав для себе гітару. Хочеться, щоб українські діти жили і розвивалися у країні, де їхню музику не перериватимуть сирени і вибухи. Тому сьогодні ми повинні захищати їхнє майбутнє», – переконаний Мирослав.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024