У Луцьку виступив «Фіолет», щоб зібрати гроші для ЗСУ

12 Травня 2022, 14:37
Сергій «Колос» Мартинюк, лідер гурту «Фіолет» 1274
Сергій «Колос» Мартинюк, лідер гурту «Фіолет»

У Луцьку гурт «Фіолет» провів благодійний концерт, щоб зібрати кошти, які потім разом з Волонтерським штабом гуманітарної допомоги «Ангар» передадуть на потреби Збройних Сил України.

Розпочалося дійство 11 травня о 19:00 і тривало близько півтори години. За цей час на перетині вулиць Лесі Українки та Кривий Вал зібралося чимало людей, щоб підтримати благодійну ініціативу, а також просто послухати улюбленого виконавця. Серед слухачів була й журналістка Район.Культура.

У Луцьку «Фіолет» дав концерт у складі лідера гурту Сергія «Колоса» Мартинюка, гітариста Вадима Захарченка та барабанщика Валентина Миронюка, які презентували присутнім  найпопулярніші хіти колективу, а також вперше наживо представили лучанам нову пісню, присвячену українським воїнам, «Заряджай».

Виступ розпочали з патріотичної та дуже актуальної в наш час пісні «Бро, твори добро», а наступними під гучні оплески лунали «Касети», «Слово даю», «Тиша», «П'яні мости», а також ті треки, яких гурт не виконував на сцені вже років 5-6. За словами Колоса, ще з так званого «луцького періоду». Наприклад, пісня «Чуєш, небо!».

Окрім виконання пісень Сергій Мартинюк також зачитав декілька своїх тематичних віршів, які він написав від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України.

«Те, що відбувається в Україні так чи інакше змушує кожного з нас ставати на своєму фронті до боротьби й робити все можливе, аби прискорювати момент падіння орди. Ось чому кожен на своєму місці сьогодні, напевно, зобов'язаний (хай для когось це слово грубо звучить) робити все можливе, аби цей день наближати», — Сергій Мартинюк.

Сергій Мартинюк під час концерту згадав про всеукраїнський музичний фестиваль «Бандерштат», який щороку проходить на Волині, і поділився, що надіється зустрітися там зі слухачами й відзначити перемогу України. 

«Це оптимізм, звісно, але без оптимізму нам зараз нікуди», — сказав співак.

Читайте також: «Дякую тобі, Боже, що я не москаль», – оптимістична пісня від Сергія Мартинюка

Додамо, що Ольга Валянік, директорка Волинського обласного благодійного фонду «Співдружність-Волинь», повідомила про зібрану суму зі вчорашнього концерту «Фіолету» — 25341 гривень і 5 доларів.  

Також перед концертом «Фіолету» виступили й вихованці Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського, які виконали відомі українські та зарубіжні композиції, щоб зібрати гроші для ЗСУ.

Нагадаємо, культурні діячі Луцька, а саме Волонтерський штаб гуманітарної допомоги «Ангар» у співпраці із місцевими музикантами створили у центрі міста культурну ініціативу для допомоги українській армії, так званий Музичний батальйон.  

Читайте також: Чуттєво та неймовірно драйвово: концерт «Фіолету» в Луцьку

Довідково: Волонтерський центр допомоги ЗСУ «АНГАР» створили завдяки спільним зусиллям Волинського обласного благодійного фонду «Співдружність-Волинь» (директорка Ольга Валянік), ГО «Творче об’єднання «Гармидер» (директорка Руслана Порицька) та мистецького об‘єднання «Стендаль» (директорка Елла Яцута). Центр надає всебічну волонтерську допомогу військовим Збройних Сил України, бійцям тероборони, а також цивільним, які постраждали від війни з росією.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром