У Луцьку гроші на армію збирав рівненський гурт «Ot Vinta»

11 Червня 2022, 14:35
Гурт «Ot Vinta» 964
Гурт «Ot Vinta»

Гурт «Ot Vinta» з Рівного відіграв благодійний концерт в центрі Луцька, щоб зібрати гроші на підтримку Збройних сил України.

Виступ відбувся ввечері, 10 червня, на перетині вулиць Лесі Українки та Кривий Вал. Побували там і журналісти Район.Луцьк.

Влаштували концерт в рамках проєкту #angarmusicstage, організованого волонтерським штабом гуманітарної допомоги «Ангар», що ще з початку війни допомагає українській армії.

Учасники гурту зуміли по-справжньому запалити аудиторію. Вони не лише співали самі, а й долучали до цього людей, активно взаємодіючи зі слухачами. Навколо артистів зібрався чималий натовп. За весь день роботи імпровізованої сцени волонтери зібрали 29883 гривні, 100 доларів та 10 злотих. Це частина із необхідних 14250 євро, які вони збирають на турнікети.

Читайте також: Музикант Kalush Orchestra зіграв на гітарі у центрі Луцька

В коментарі журналістам лідер гурту Юрій Журавель зазначив, що це не єдиний благодійний концерт, в якому вони беруть учать.

«Таких заходів вистачає. Півтора тижні тому ми були в Миколаєві, грали для морської піхоти. В Конотопі влаштували концерт для нашої 14-ї бригади. Буває граємо і в бліндажах, і в окопах. Звісно, що ми за це не отримуємо ні копійки. Всі гроші йдуть на ЗСУ. Але ми розуміємо, що ми своєю роботою піднімаємо дух народу», – розповів музикант.

Читайте також: У Луцьку гурт «Флайза» провів благодійний концерт задля підтримки ЗСУ

На запитання журналістів, що найперше буде робити після перемоги, Юрій Жеравель сказав: подорожувати.

«Всією великою родиною поїду за кордон відпочивати. Бо таке враження, що цей час розтягується на вічність. І цей відпочинок, насправді, дуже треба», – сказав артист.

Читайте також: У центрі Луцька Положинський збирав кошти на ЗСУ

Юрій Журавель
Юрій Журавель

Ot Vinta — рівненський гурт, один із лідерів української рокабілі-сцени, що почав свою історію ще в далекому 1993 році. У своїй творчості музиканти активно використовують український фолк і через це назвали жанр свого виконання «украбілі».

Юрій Журавель
Юрій Журавель

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024