Фільм про балет в еміграції та ветерана з Рівного Олександра Будька покажуть в Лондоні наприкінці лютого

15 Лютого 2024, 18:17
Фото Better Mobility 500
Фото Better Mobility

Прем'єра документального фільму про українських артистів балету в еміграції Front Row («Перший ряд»), який продюсує акторка Сара Джессіка Паркер, відбудеться наприкінці лютого у Лондоні.

Про це в інтервʼю Суспільне Культура розповів ветеран Олександр «Терен» Будько.

Він зазначив, що стрічку знімали протягом весни і літа 2023 року, восени робили монтаж, а зараз проєкт на фінальній стадії. Сама Паркер є генеральною продюсеркою, яка також промотуватиме стрічку.

«Я бачив стрічку в чорновому варіанті. Мені подобається, що вона класно і професійно зроблена. І хоча це документальний фільм, у ньому простежуються художні елементи. Я був у захваті від того, що вийшло», – розповів він.

Фото з інстаграм-сторінки Alexei Ratmansky

У фільмі йдеться про групу українських танцюристів в еміграції, які формують нову балетну трупу United Ukrainian Ballet. У Вашингтоні Олексій, один з провідних артистів балету, знайомиться з Олександром Будьком – військовим, який втратив обидві ноги в бою на українському кордоні з Росією. Між ними зав'язується дружба, і Олександр приєднується до балетної трупи. Він взяв участь у хореографічній постанові на сцені в Каліфорнії (США).

Читайте також: Не героїчний трилер, а історія про військові будні: ветеран Терен презентував у Рівному свою дебютну книгу

Фото з інстаграм-сторінки Alexei Ratmansky

До повномасштабної війни Будько працював баристою. У 2022 році він вступив до лав добровольчого батальйону «Карпатська Січ». Під час боїв у Харківській області на Ізюмському напрямку отримав важке поранення, втратив обидві ноги.

Олександр став долучатися до громадських ініціатив реінтеграції травмованих бійців. У вересні 2023-го він став призером на «Іграх нескорених», отримав бронзову медаль за заплив вільним стилем на дистанції 50 метрів.

Восени Будько презентував свою першу книгу «Історія Впертого Чоловіка». У книжці йдеться про період життя Терена із 24 лютого по 24 серпня 2022 року.

Також Олександр запустив власне шоу на ютубі про інклюзивність українських міст – «Відвал Ніг» або All inclusive.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024