Власова, Коробчук, Ніколассон: вірші поетів з Луцька увійшли до проєкту «Війна, Любов, Надія»

09 Липня 2023, 11:21
Павло Коробчук, Тетяна Власова, Ніколассон 903
Павло Коробчук, Тетяна Власова, Ніколассон

Вірші луцьких поетів Тетяни Власової, Павла Коробчука та Олександра Корнейка, який творить під псевдонімом Ніколассон, увійшли до проєкту про сучасну українську поезію від ELLE.UA «Війна, Любов, Надія».

Про це повідомили на сайті ELLE.UA.

«За більш ніж рік, упродовж якого триває повномасштабна війна Росії проти України, сучасна українська творчість сповнилася нових сенсів. Сюжети віршів, створених за цей надзвичайно складний, болючий та, здавалося б, безкінечний рік, сповнені кадрів війни, в якій ми живемо щодня, і болю, який вона несе за собою. Однак водночас в них багато й інших мотивів, які дають сили рухатись вперед — любові, надії та віри», – зазначають творці проєкту. 

«Війна, Любов, Надія» – це проєкт, у якому читачів знайомлять з віршами, написаними за час повномасштабної війни, а також з тими, хто їх створює.

Наразі його героями є дев'ять митців: Тетяна Власова, Тоня Корнута, Дмитро Лазуткін, Оля Лозинська, Ірина Мулярчук, Дар'я Лісіч, Ніколассон, Павло Коробчук, Іван Бережний.

«Зараз творчість, поезія — це не лише можливість говорити віршами те, що ми часом не можемо сказати, сформулювати, обдумати, осмислити. Це ще й можливість допомагати людям віднаходити в собі емоції та показувати їх. Не тримати їх в собі. Зараз нам всім це дуже потрібно», – стверджує Тетяна Власова.

Знімок екрана з сайту Elle

Читайте також: «Мамо, я у Vogue»: збірку сучасної прози та поезії з віршами лучанки Тетяни Власової презентували на Книжковому Арсеналі

«Для мене поезія — це емоція, піймана мовою. Це як фото, тільки зроблене за допомогою слів і сфокусоване на внутрішньому, а не на зовнішньому. Це той засіб, за допомогою якого ловиться твоє найгостріше відчуття у момент, коли воно досягає піку», – каже Ніколассон.

Знімок екрана з сайту Elle

«Я займаюся творчістю, але вона мною займається ще більше. Вона заносить мене в різні життєві ситуації, вона формує мою поведінку, одяг, методи спілкування з людьми. Вона фіксує всі мої психічні стани, тихенько в куточку їх переосмислює, виточує і потім підсуває мені в неочікуваних ситуаціях», – пояснює Павло Коробчук.

Знімок екрана з сайту Elle

Читайте також: Книга ефектна і ефективна: на Книжковому Арсеналі провели автограф-сесію авторів збірки «ЙБН БЛД РСН»

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024