Вірші поетів з Луцька увійшли до збірки «Книга Love 2.0. Любов і війна»

06 Травня 2023, 14:45
Презентація збірки «Книга Love 2.0. Любов і війна» у Києві. Фото: з фейсбук-сторінки Тетяни Власової 951
Презентація збірки «Книга Love 2.0. Любов і війна» у Києві. Фото: з фейсбук-сторінки Тетяни Власової

Вірші луцького поета Павла Коробчука, співака Олександра Положинського та поетеси Тетяни Власової увійшли до збірки «Книга Love 2.0. Любов і війна».

Про це повідомила Тетяна Власова на своїй сторінці у фейсбуці.

За її словами, до книги увійшли вірші 52 українських авторів і авторок — і сучасних, і класиків. А 5 травня у Києві відбулася презентація збірки, яку відвідали і лучани. 

«Це друга поетична антологія інтимної лірики, видана у #книголав: перша збірка віршів про кохання «Книга Love» вийшла на початку 2022 року. Нова збірка зображує любов у контексті війни — показуючи болючі досвіди та перешкоди, перед якими опиняються почуття і стосунки в часи війни, та даючи надію на те, що любов здатна знести випробування, додати сил під час боротьби та зцілити рани під час відновлення», – йдеться на сайті видавництва «Книголав».

Читайте також: Минулого року повинна була готуватись до рекорду України, – поетка Тетяна Власова

У книжці зібрано 89 творів. Серед них — поезії сучасних авторів, написані під досвідом нинішньої російсько-української війни, та вірші класиків. Частина авторів збірки служить у ЗСУ, деякі з них перебувають на фронті — і продовжують писати, фіксуючи те, якою є любов у воєнний час.

Упорядниця збірки – культурна діячка та психологиня Надія Коверська.

Як зазначають видавці, збірка «Книга Love 2.0. Любов і війна» створена зокрема у знак подяки ЗСУ та всім, хто працює на перемогу, а також у пам’ять про тих, хто віддав своє життя на захист України.

Читайте також: Данія, країна-невійна

«Книга Love 2.0. Любов і війна» — це розмаїття щемких історій, художніх образів та поетичних рефлексій, які вплітаються у спільну канву проживання війни. Ці вірші вміщують у собі цілий спектр емоцій і почуттів: кохання і ненависть, пристрасть і лють, ніжність доторків і смуток від розлуки, віру в любов і біль від утрати. Це поезія про темряву, що накриває з приходом ворога, і про світло, яке мусить перемогти», – йдеться у описі до книги. 

Окрім поетів з Луцька, до створення книги долучилися й інші відомі письменники, як-от: Галина Крук, Дмитро Лазуткін, Ірина Цілик, Катерина Калитко, Мар’яна Савка, Павло Вишебаба, Юрій Іздрик тощо. А також до збірки увійшли вірші українських класиків: Івана Франка, Грицька Чубая, Лесі Українки, Михайля Семенка, Тараса Шевченка та багатьох інших.

Читайте також: Олександр Положинський випустив новий альбом

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024