В Україні проходить марафон читання військової поезії: як долучитися

17 Березня 2024, 13:41
Марафон читання військової поезії 1251
Марафон читання військової поезії

В межах Національного тижня читання проходить марафон читання військової поезії, де кожен українець може подякувати поетам-захисникам, поширивши їхню поезію.

Координаторкою марафону стала українська поетка та культурна менеджерка Тетяна Власова.
До участі будуть запрошені відомі українські митці, блогери та діячі. Але марафон не має обмежень — кожен українець може долучитися до нього.
Що потрібно зробити, щоб взяти участь у марафоні читання військової поезії?
1. Вибрати один вірш поета, який боронить (чи боронив) Україну. Пропонуємо скористатися добіркою, яку ми створили, або ж ви можете обрати будь-який ваш улюблений вірш від поетів-військовослужбовців.
Поезії можна знайти за посиланням.
2. Опублікувати вірш поета-військовослужбовця у вигляді посту (текст+тематична картинка або фото автора) або записати відеоролик, у якому ви читаєте вірш. Ви можете вибрати один із форматів (відео або пост), який більш комфортний для вас.
3. Викласти пост або відео в інстаграмі або фейсбуці, використавши тег #тижденьпоезії2024. Не забудьте вказати ім'я та прізвище автора.

Також ви можете тегнути сторінку Літагенції OVO, щоб організатори швидше побачили ваш пост. Про найцікавіші публікації організатори розповідатимуть у своїх соцмережах.

Читайте також: В Україні стартував перший тиждень читання поезії

Про акцію:
Український інститут книги щорічно організовує та проводить «Національний тиждень читання». Цього року Акція була масштабована до чотирьох тижнів читання із різною тематикою впродовж року. Тиждень з 16 до 24 березня присвячений поезії.

Гаслом тижня поезії став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової — «Ріки незмінно течуть додому». У візуальній частині використали фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка. Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім — це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім — це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім — це Україна.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024