Де та коли дивитися церемонію вручення премії «Оскар»

10 Березня 2024, 13:01
Статуетка премії «Оскар». Фото ua.depositphotos.com 1249
Статуетка премії «Оскар». Фото ua.depositphotos.com

У ніч з 10 на 11 березня відбудеться 96-та церемонія премії «Оскар». За перемогу в категорії «Найкращий документальний фільм» змагатиметься українська стрічка режисера Мстислава Чернова – «20 днів у Маріуполі».

Про це повідомили на сайті кінопремії. Вручення відбуватиметься в театрі Долбі в Лос-Анджелесі. За місцевим часом подія розпочнеться о 16:00, в Україні – о 01:00. Ведучим «Оскара» вчетверте стане американський комік і телеведучий Джиммі Кіммел

Телеведучий Джиммі Кіммел

В Україні церемонію транслюватиме «Суспільне Культура». Трансляція червоної доріжки розпочнеться о 00:30 за київським часом. Вже о 01:00 відбудеться початок церемонії нагородження.

Цьогоріч коментаторкою події стане кінокритикиня, артоглядачка «Еспресо» та «Детектора медіа» Лєна Чиченіна.

У прямому етері над перекладом шоу з англійської працюватимуть Андрій Бєсєдін та Сергій Тюпа. До того ж «Оскар» перекладатимуть жестовою мовою Лада Соколюк та Юлія Порплик.

Євген Малолєтка, Мстислав Чернов, Василіса Степаненко

Нагадаємо, що «20 днів у Маріуполі» – це режисерський дебют воєнного кореспондента, фотографа та письменника Мстислава Чернова. У створенні картини також взяли участь фотограф Євген Малолєтка та медійниця Василіса Степаненко. За це усі троє отримали Пулітцерівську премію. 

У стрічці йдеться про початок повномасштабного вторгнення, бомбардування пологового будинку, порятунок автора фільму та його колег з оточеного російськими військами міста.

Світова прем'єра стрічки відбулася на фестивалі незалежного кіно у США «Санденс» — там фільм отримав приз глядацьких симпатій. Фільм здобув безліч нагород, серед яких Шевченківська премія-2024 та відзнака за «найкращий документальний фільм» британського аналога «Оскара» – премії BAFTA. Мстислава Чернова також нагородили премією Гільдії режисерів США.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024