Для рівненського музею створили ігровий застосунок у форматі квесту за мотивами «Лісової пісні»

25 Лютого 2024, 18:30
Частина квесту 573
Частина квесту

Громадська організація «Центр цифрової історії», спільно з розробниками FUture GAme Studio, представила новий мобільний застосунок для Рівненського обласного краєзнавчого музею.

Він створений у форматі ігрового квесту, де учасники мають відшукати відповідей на питання, пов'язані з твором Лесі Українки «Лісова пісня». Про це Район.Культура розповіли розробники.

Розробкою застосунку займалися старша наукова співробітниця відділу природи музею Олеся Ярмолюк та заступниця директора з розвитку і впровадження цифрових технологій Тетяна Самсонюк.

Читайте також: Тріумф «Мавки» та «Кассандра» в Британії: як слово Лесі Українки звучить в Україні та світі

Для участі в квесті необхідно сканувати QR-коди та відповідати на поставлені запитання. За правильну відповідь нагороджують фрагментами гравюри, створеної відомим рівненським художником Віталієм Литвином у 1970 році за мотивами твору. 

Всього дев'ять загадок розташовані в музейному парку та навколо озера на «Лебединці». Якщо ж учаснику вдасться віднайти усі загадки, вони зможуть скласти пазл та отримати у подарунок копію гравюри.

«Ця захоплива подія відбулася в рамках Творчої майстерні, яка проводиться в Рівненському обласному краєзнавчому музеї щосуботи. Для участі в квесті необхідно зареєструватися заздалегідь», – зазначають організатори.

Застосунок має назву GuidAR і наразі його можна завантажити у Google Play за посиланням

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024