У Луцьку відкриють проєкт відомої вуличної художниці Somari

25 Січня 2024, 19:26
Somari малює графіті у Музеї Корсаків АНОНС 1599
Somari малює графіті у Музеї Корсаків

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків презентують роботи всесвітньовідомої вуличної художниці Марини Сорокіної, яка творить під псевдонімом Somari – «Декілька кінців світу по тому».

Проєкт відкриють 27 січня о 17:00, в межах молодіжної артплатформи «ENTER». Про це журналістам Район.Культура розповіли організатори.

Роботи  Somari – відомі у всьому світі. Саме Марина створила у Ліверпулі знаменитий інтерактивний стінопис «Звуки свободи» до Євробачення-2023, у співавторстві з британським колегою. Герої графіті оживали на екрані телефона та співали конкурсну пісню українського гурту Tvorchi, які представляли Україну на пісенному конкурсі.

Звуки Свободи

Також Марина допомагала у створенні берлінського стінопису, присвяченого Олександру Мацієвському, Герою України, якого розстріляли росіяни за слова «Слава Україні». 

Somari – родом з Сєвєродонецька, 10 років жила у Харкові, потім переїхала до Києва, пізніше до Тбілісі, багато подорожувала світом завдяки графіті ком'юніті. З початком повномасштабної війни переїхала до Берліна. Мисткиня малювала мурали в різних містах Грузії, Данії, Чорногорії, Польщі, Чехії, Угорщини, Франції, Німеччини, Македонії, Вірменії тощо. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024