Sound of Freedom: у Ліверпулі створили мурал з доповненою реальністю і музикою TVORCHI

04 Травня 2023, 15:21
Мурал у Ліверпулі 502
Мурал у Ліверпулі

Агенція культурного розвитку Port. під кураторством Каті Тейлор презентувала мурал Sound of Freedom у Ліверпулі на підтримку «Євробачення–2023».

Його створили українська художниця Ptashka Somari та британський художник Ніл Кітінг. Про це пише Мінкульт.

Мурал містить елементи доповненої реальності. За допомогою спеціального застосунку відвідувачі можуть побачити дещо унікальне. Цю візуалізацію втілила команда Port. agency.

Sound of Freedom є логічним продовженням проєкту The Wall — Murals Across Europe and the Middle East (5 муралів у Відні, Берліні, Марселі, Брюсселі та Найробі), створених агенцією Port. у співпраці з Українським інститутом. Це вже другий стінопис, який містить елементи доповненої реальності. Перший має назву Flower of Democracy та розташований у Берліні.

До слова, стріт-арт художник з Луцька Андрій Кальков тоді став співавтором берлінського стінописуВін став одним із запрошених митців проєкту The Wall – Murals Across Europe and the Middle East. 

Організаторами проєкту в Британії виступили Liverpool Culture, кураторкою — Катя Тейлор, командою організаторів — агенція культурного розвитку Port., яка за 2022–2023 роки відкрила 5 муралів в Європі та Африці.

Читайте також: Вуличні художники з України та Кенії створили мурали у Найробі

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024