Гроші з продажу збірки Максима Кривцова віддаватимуть сім'ї поета та на благодійність

09 Січня 2024, 08:26
Максим Кривцов 748
Максим Кривцов

Видавництво «Наш формат» оголосило, що гроші з продажу збірки загиблого Максима Кривцова «Вірші з бійниці» розподілятимуть порівну: для сім'ї поета, а також на благодійність. 

Про це повідомили у фейсбуці.

«Друзі, на знак нашої вдячності, пам'яті та шани до Максима Кривцова «Далі» і справи його життя, ми прийняли рішення, що всі кошти, отримані від реалізації теперішнього та майбутніх накладів збірки, а також електронних примірників «Вірші з бійниці», будуть розподілятися порівну: половина перераховуватиметься родині Максима, решта — ГО «Реформація» на просвітницькі книжкові проєкти для військових», – йдеться у заяві видавництва.

Усі витрати, пов'язані з друком і розповсюдженням видання, «Наш Формат» оплачуватиме власним коштом.

Читайте також: Найдобріший з усіх, – митці пригадують загиблого на війні поета Максима Кривцова

Видавці кажуть, що дуже хотіли, щоб читач побачив не тільки військового поета, а й митця з тонкою душевною конструкцією і поглядом художника.

«Тому разом обрали для книжки плівкові фото, які Макс робив протягом останніх років. Він хотів відкритися читачеві і взаємодіяти з ним, тож написав про себе так, ніби це анкета в тіндері. А ще придумав додати в книжці сторінки, де читач намалює його вірша чи напише свого. Він дуже хотів видати збірку і боявся, що може не встигнути зробити це за життя. А коли книжка вже була в друкарні, ділився з редакцією ідеями наступних збірок», – кажуть у видавництві.

Пам'ять про Максима збережеться у його віршах.

Усі охочі прочитати те, про що писав «Далі», мають нагоду передзамовити новий наклад «Вірші з бійниці» за посиланням.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024