«Титани двадцятих»: Мартин Якуб створив календар зі світлинами митців «Розстріляного відродження»

04 Грудня 2023, 11:45
Календар зі світлинами митців «Розстріляного відродження», створений Мартином Якубом за допомогою ШІ 548
Календар зі світлинами митців «Розстріляного відродження», створений Мартином Якубом за допомогою ШІ

Письменник Мартин Якуб створив календар «Титани двадцятих» на 2024 рік із фотографіями митців «Розстріляного відродження», створених за допомогою штучного інтелекту.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«У календарі «Титани двадцятих» будуть Мирослава Сопілка, Лядя Могилянська, Майк Йогансен, Володимир Свідзінський, Валер’ян Підмогильний, Мирослав Ірчан, Григорій Косинка, Микола Зеров, Михайль Семенко, Микола Хвильовий, Ґео Шкурупій, Валер’ян Поліщук. На кожен місяць буде письменник і фрагмент його віршу, підібраний під сезон», – зазначив Якуб.

Читайте також: У барі, а не в підручнику: Мартин Якуб презентував у Рівному виставку, де діячів «Розстріляного відродження» зобразив штучний інтелект

Фото авторів доби «Розстріляного відродження» письменник створив за допомогою штучного інтелекту. У календарі буде використаний шрифт «Єрмілов», який створив дизайнер Кирило Ткачов на основі графіки художника того періоду Василя Єрмілова.

Якуб додав, що з тисячі замовлених у друкарні примірників половина вже продана. Календар навіть замовили в Австрії, Німеччині, США, Канаді. Всі кошти від його продажу підуть на допомогу ЗСУ.

За словами письменника, календар має вийти в середині грудня.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024