Ексдиректор музею-скансену історії сільського господарства Волині дарував музейні експонати: повернули картину

08 Листопада 2023, 18:20
Картина, яку повернули до музею ФОТО 979
Картина, яку повернули до музею

Олександр Середюк, ексдиректор Музею-скансену історії сільського господарства Волині, що в Рокинях, дарував музейні експонати.

Про це повідомили на сторінці установи в фейсбуці.

Працівники музею, кажуть, що були шоковані, коли дізналися про це.

«Дорогому хрещеному батьку музею – П.С.Теслюку від Олександра Середюка і його Ко з нагоди 80-річчя з дня народження». Так «щиро» написав ще у лютому 2011-го тодішній очільник музею на подарункові ювіляру з нагоди доволі поважної дати. І все б воно нічого, якби не кричущий нюанс, що цей дарчий підпис – на полотні, яке було в експозиції музею», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ексдиректора волинського музею судять за заволодіння бюджетними коштами

Картина «Синій льон на Рокинях», яку написав у 2006 році волинський художник Олександр Кузнецов,  ще у 2007 році була у музеї. За словами музейників, це можна було простежити лише за архівною світлиною. А потім досить довгий час полотно вважалося втраченим. 
«Щоправда, подейкували, що колишній директор одного чудового дня просто зняв її зі стіни та подарував колишньому очільнику тамтешньої дослідної станції Петру Теслюку (він відійшов у Засвіти п’ять літ тому) – взагалі не зважаючи на те, що ця художня робота була експонатом нашого музею. Аби розібратися з цим питанням, ми підтримали ініціативу наукового співробітника музею в пошуку полотна. На щастя, ці зусилля увінчалися результатом – картину відшукали. З’ясувалося, що зберігала її в себе донька Петра Теслюка – Леся. І вона люб'язно передала полотно із Києва на Волинь, коли дізналася, що музей має проблеми зі зниклими експонатами. Тож хай як, але це гарна новина серед паперових музейних буднів. Працюємо над пошуком експонатів і далі», – додають у музеї.
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024