У Верховній Раді експонують рівненський проєкт ArtArmor

12 Жовтня 2023, 18:09
Засновник ArtArmor Олександр Ковальчук та міністр оборони України Рустем Умєров ФОТО 547
Засновник ArtArmor Олександр Ковальчук та міністр оборони України Рустем Умєров

У Верховній Раді України діє виставка робіт рівненського мистецького проєкту ArtArmor, міністра оборони розчулила історія дітей з Криму, які таємно передали свої картини з тимчасово окупованого півострова.

У приміщенні створили спеціальну медіазону, де на екранах відтворюють історію та процес створення артобʼєктів, з коментарями митців, які зробили внесок у розвиток проєкту. Про це повідомили на офіційній фейсбук-сторінці.

Засновник ArtArmor Олександр Ковальчук особисто показав виставку міністру оборони України Рустему Умєрову. Міністра особливо зацікавила і розчулила історія робіт двох дітей з тимчасово окупованого Криму. 

«Ці роботи вражають не лише своєю красою, але й унікальністю процесу їх створення: діти взяли участь в нашому конкурсі «АртАрмор. Діти UA», перебуваючи на тимчасового окупованому півострові», – кажуть автори проєкту.

Спочатку діти малювали роботи в самому Криму, а потім їх таємно передали до міста Рівне, де інша учасниця «АртАрмор. Діти UA» вже перенесла малюнки на бронеплити. Зараз ці роботи демонструють на експозиції та незабаром приєднають до основної колекції «ArtArmor. Діти». 
 

«Кожна робота несе у собі важливе послання, яке виражає почуття і думки молодих художниць, які живуть з Україною в серці. Імена виконавців тримаються в секреті до нашої перемоги над росією і часу, коли ця виставка відбудеться вже в українському Криму», – пояснюють в ArtArmor.

Виставка у стінах Верховної Ради, за словами творців проєкту, – це чудова можливість для іноземних гостей українського парламенту побачити роботи власними очима. 

«Ми пишаємося тим, що творчість наших талановитих митців тепер має можливість торкнутися сердець ще більш широкого кола міжнародної аудиторії», – додають автори проєкту.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024