Шукаємо кандидата на посаду міністра культури, – Денис Шмигаль

07 Жовтня 2023, 15:38
Денис Шмигаль 619
Денис Шмигаль

У межах «Години запитань до Уряду» у прем'єр-міністра Дениса Шмигаля запитали, коли Україна побачить кандидатуру на посаду міністра культури та інформаційної політики. Він відповів, що в уряді ще шукають відповідну людину.

Про це свідчить стенограма засідання Верховної Ради, яке відбулося 6 жовтня, пише Суспільне.Культура.

Депутатка від фракції «Голос» Інна Совсун запитала: «Підкажіть, будь ласка, коли ми побачимо кандидатуру на посаду міністра культури?»

«Стосовно Міністерства культури, ми проводимо роботу щодо пошуку відповідного кандидата», – відповів прем'єр-міністр України.

Більше деталей голова уряду не надав.

Відставка попереднього міністра культури Олександра Ткаченка

Народні депутати Верховної Ради 27 липня підтримали відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики. Ткаченко сам написав заяву на звільнення.

Перед цим Комітет із питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав відставку Ткаченка і передав це питання на розгляд у сесійній залі Ради. Сам міністр взяв участь у засіданні комітету та представив звіт за три роботи Мінкульту.

Ткаченко увечері 20 липня повідомив, що подав заяву про відставку через «хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни». До того стало відомо, що «Мультимедійна платформа іномовлення України», якій належить телеканал «Дім» та UATV, вирішила профінансувати виробництво 53 українських фільмів та серіалів, які перемогли в конкурсі.

Серед проєктів, які мали отримати державне фінансування, — серіал «СМТ Інгулець» від компанії «Прототип Продакшин», якою володіє телеведучий Юрій Горбунов. Пізніше він заявив, що відмовляється від державних 33 мільйонів гривень.

Читайте також: Юрій Горбунов відмовився від державного фінансування своєї комедії

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024