Команда Центру цифрової історії відвідала Музей Корсаків: як співпрацюють інституції

22 Вересня 2023, 14:47
Обмін досвідом у Музеї Корсаків ФОТО 681
Обмін досвідом у Музеї Корсаків

Команда Центру цифрової історії відвідала Музей сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку для розширення співпраці в галузі цифрового збереження і обліку музейних фондів. 

Зустріч відбулась 22 вересня. Про це журналістам Район.Культура розповіли у музеї.

В рамах візиту Тетяна Самсонюк, Дмитро Маслов та Антон Шинкарук проконсультували команду Музею Корсаків стосовно впровадження Museum DIgital – міжнародної цифрової платформи збереження та обліку музейних фондів. Це інноваційне рішення допоможе Музею Корсаків ефективніше зберігати і вести облік своїх цінних колекцій. 

Під час відвідання команда Центру цифрової історії також ознайомилась з унікальними колекціями Музею, а також виставками Музею науки та Музею промислового дизайну. Особливістю виставок є технологія доданої реальності, яка використовується для отримання нових вражень відвідувачами. 

Читайте також: У Музеї Корсаків «ожила» найбільша картина у світі

Крім того, команда мала можливість відвідати процес підготовки мистецького проєкту під назвою «Космогонія сенсів». Цей проєкт обіцяє стати захопливим інтерпретаційним дослідженням сенсорного мистецтва та сучасних технологій. 

Читайте також: Культурна ідентичність та мистецька сила: у Луцьку відкрили найбільшу виставку України 2023 року

Співпраця і обмін досвідом між Музеєм сучасного українського мистецтва Корсаків та Центром цифрової історії триватиме. Цей візит відкриває нові можливості для подальшого розвитку культурної та технологічної сфер в Україні. 

Фото Тетяни САМСОНЮК, Антона ШИНКАРУКА

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024