На Netflix вийшов документальний серіал «Матері війни», в якому помилково «поховали» поета Павла Вишебабу

04 Вересня 2023, 17:04
Скрін головного екрану Netflix 519
Скрін головного екрану Netflix

Документальний серіал «Матері війни», який вийшов на Netflix, завершується повідомленням про те, що український поет Павло Вишебаба загинув під Сєвєродонецьком. Поет сам спростував цю інформацію і заявив, що продовжує служити у 68 бригаді.

Про це Павло Вишебаба повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

«Чутки про мою смерть сильно перебільшені, як писав Марк Твен. Netflix не встиг привітатись зі мною, як тут же попрощався», – пише поет.

Читайте також: Позивний Капелан мені дали на Рівненщині, – Павло Вишебаба

За словами Павла, документальний серіал «Матері війни» закінчується розповіддю про поета з купою фото й відео, читанням рядків з його віршів. Згодом раптово звучить драматична музика, відео з кольорового стає чорно-білим і оповідач говорить, що Вишебаба загинув під Сєвєродонецьком.

«Емоційна кульмінація серіалу здивувала моїх читачів, які мені й написали. Польські творці зі мною нічого не узгоджували, я можу зрозуміти – вони думали що я вже тойво. Чому, не знаю. Кінцівка серіалу дійсно вийшла драматичною, але є нюанс. Я продовжую служити – незмінно у 68 бригаді – і хотів би, щоб не лякали моїх друзів і читачів, принаймні марно», – зазначив Павло Вишебаба.

Згодом Павло Вишебаба додав до свого допису інформацію про те, що йому вдалося зідзвонитися у месенджері з творцями серіалу.

«Вони відредагують фінальний епізод і, крім того, розглянуть можливість допомоги моїй 68 бригаді», – повідомив поет. 

Документальний фільм Matki Wojny виробництва Польщі вийшов у жовтні 2022 року. Прем'єра серіалу на платформі Netflix відбулася 24 серпня 2023 року.

Нагадаємо, що Павло Вишебаба родом з Краматорська Донецької області. Нині він на передовій, боронить рідний край на Курахівському напрямку. Він — командир відділення 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024