Магія звуків Карпат: Monokate випустила музичний лейтмотив до фільму «Довбуш»

25 Серпня 2023, 09:38
Обкладинка треку ВІДЕО 479
Обкладинка треку

На День Незалежності України Monokate, лідерка гурту Go_A, презентувала свою версію пісні-лейтмотиву «Vorozhyla» до найочікуванішого українського фільму цього літа «Довбуш».

«Довбуш» розповідає історію Карпатського лицаря Олекси Довбуша, який понад три сторіччя тому боровся за свободу, право жити на своїй землі, людей та любов. Це історія про легенду,  що надихає покоління тих, хто відвойовує свободу рідної землі. Про силу та любов, про зраду та кривду. Про те, як він жив, і як обдурив смерть.

Monokate – сценічний псевдонім Катерини Павленко, української співачки, композиторки, фольклористики, авторки пісень та солістки електрофольк-гурту Go_A, який представляв Україну на «Євробаченні» 2020 та 2021 років. У її творчості органічно переплітаються містична етніка, рокова енергетика та електронно-оркестрові експерименти.

Багато пісень Monokate є біографічними, і «Vorozhyla» не стала винятком. Авторський трек вона написала під враженням від зйомок фільму «Довбуш», де вона зіграла епізодичну роль мольфарки, яка рятує малого Олексу, коли в нього вдарила блискавка, здійснивши стародавній обряд.

Цікавий факт: у пісні звучить замовляння, яке Monokate проговорює в фільмі під час обряду.

Режисером та автором ідеї кліпу «Vorozhyla» виступив режисер монтажу фільму «Довбуш» Денис Захаров. Над образами Monokate у відео працювала художниця Марія Керо.

Читайте також: «Довбуш» – не документ, а історія-легенда, або Як Олесь Санін зняв найдорожчий український фільм

Цей трек уже доступний на всіх музичних платформах

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024