Юний декламатор з Луцька Микола Варцаб’юк отримав відзнаку від обласної адміністрації

07 Серпня 2023, 19:45
Микола Варцаб’юк 1062
Микола Варцаб’юк

Керівники області відзначили 9-річного актора, декламатора, призера всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів Миколу Варцаб’юка з Луцька.

Про це повідомила пресслужба Волинської обласної державної адміністрації.

Микола має чималий мистецький доробок та визнання. Лише цьогоріч юний митець здобув відзнаки у 13 конкурсах. А займається творчою діяльністю із 2018 року. У 2021 році за свої досягнення він став переможцем престижної премії «Люди року» у номінації «Юна гордість».

«За дорослими словами й подіями стоїть усміхнений 9-річний хлопчик. В усьому підтримує Миколку мама, яка ще в ранньому дитинстві помітила творчі здібності малюка», – йдеться у дописі. 

Читайте також: Декламатор з Луцька переміг у престижному міжнародному конкурсі

«Йому було всього рік і 4 місяці, коли по складах вже повторював «падав сніг на поріг, кіт зліпив собі пиріг», – ділиться мама юного читця.

Окрім занять у студії, танців та грі на сопілці, Микола виступає на сценах різних рівнів із декламацією віршів.

Наставник Миколи Вадим Хаїнський, керівник театральної студії «Бешкетники» та директор Волинського театру ляльок, стверджує, що його вихованець неймовірно артистичний, і у виставах, і під час декламування. Попри зовсім юний вік дуже тонко відчуває навіть складні тексти, виразно і безпосередньо доносить поетичне слово і спонукає слухачів-глядачів до співпереживання.

Талановитого хлопця привітали заступник голови облдержадміністрації Юрій Гупало та голова обласної ради Григорій Недопад.

«Кажуть, що у кожній дитині закладено талановитість. Розгледіти її, розвинути і зробити частиною гармонійного становлення маленької особистості – це теж талант. Завдяки батькам, педагогові та власній працелюбності і наполегливості тобі, такому ще маленькому, вдалося досягти великих успіхів. Хай їх буде ще більше в усіх твоїх починаннях. Хай українське слово у твоєму виконанні лине з найпрестижніших світових сцен. А ми усі підтримаємо тебе на цьому творчому шляху», – звернувся Григорій Недопад до юного митця. 

Вадим Хаїнський

Читайте також: Це не тільки для дітей: чи зможе новий директор театру ляльок зробити його цікавим для волинян

«Щирі побажання і слова захоплення Миколка Варцаб’юк сприймає стримано і гідно, як істинний митець. Та водночас по-дитячому радіє подарункам. Окрім іменних подяк від Волинської ОДА та облради, Миколці подарували набір блогера від благодійного фонду «Турбота PRO», – повідомили в облдержадміністрації.

Микола також поділився своєю мрією – він хоче стати актором і знятись в кіно.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024