Зеленський попросив прем'єр-міністра розглянути заміну міністра культури Ткаченка

20 Липня 2023, 22:49
Олександр Ткаченко 613
Олександр Ткаченко

Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

Про це президент України повідомив у вечірньому зверненні 20 липня.

Глава держави зазначив, що говорив зі Шмигалем про питання, яке «варто розглядати, зокрема, через призму справедливості», тобто про бюджетні видатки.

«Я запропонував главі уряду два кроки. Перший: знайти позабюджетні кошти на проєкти, які зараз дійсно потрібні. У світі є люди, які можуть допомогти. Другий: попросив премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України», — сказав президент.  

Читайте також: Нам не потрібен міністр малорос: на Книжкову арсеналі влаштували акцію протесту проти Ткаченка

Також Володимир Зеленський звернувся до всіх представників місцевої влади в Україні.

«Люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо та правильно. Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають — спочатку перемога», — наголосив він.

Нагадаємо, що про відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури створювали петицію, яка набрала необхідну кількість голосів. Але премʼєр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що не бачить для цього підстав. На «Книжковому Арсеналі – 2023» активісти провели акцію, вимагаючи звільнення міністра культури. Олександр Ткаченко назвав претензії до нього необгрунтованими та ініціював зустріч з активістами. Там Олександра Ткаченка запитували про те, чому не були вчасно евакуйовані музейні колекції, піднімали питання неврегульованого виїзду за кордон українських митців тощо.

Читайте також: На комедійний фільм компанії Юрія Горбунова державний телеканал «Дім» витратить 33 мільйони гривень

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024