Модуль тимчасовості у Луцьку: як працюватиме артпростір

10 Липня 2023, 14:59
Монтаж Модуля тимчасовості 2304
Монтаж Модуля тимчасовості

Артпростір «Модуль тимчасовості» відкриває свої двері для лучан та гостей міста на Театральному майдані 13 липня та працюватиме впродовж місяця. 

У день відкриття локація працюватиме з 13:00. Про це журналістам Район.Культура повідомили організатори.

  • «Модуль тимчасовості» (MOT) працюватиме без вихідних протягом місяця: з 13:00 до 20:00 — у будні та з 11:00 до 20:00 — у вихідні.

  • Вхід у порядку живої черги. Рекомендована ціна квитка — 150 гривень. Проте кожен відвідувач за бажання може обрати більшу чи меншу суму, адже зібрані МОТом кошти спрямують на відновлення артінституцій, які постраждали під час війни. Квиток можна придбати на вході.

  • На спеціальні події, що стартуватимуть в окремі дні після закриття експозиції, вхід буде лише за платними квитками. Програму спеціальних подій анонсують на сайті ГО «Алгоритм дій» та в інстаграмі громадської організації: @algorytm.ngo

Читайте також: Міжнародний арт-проєкт «Модуль тимчасовості» переїздить до Луцька

Нагадаємо, що тимчасовий культурний простір «Модуль тимчасовості» (MOT), що працював на Контрактовій площі у Києві та на площі Героїв Майдану у Дніпрі, у липні переїхав до Луцька. MOT представляє у Луцьку київська команда don’t Take Fake за ініціативи та підтримки місцевої громадської організації  «Алгоритм дій», а також сприяння Луцької міської ради. 

Мета «Модулю тимчасовості» (MOT) — зібрати кошти на відновлення культурних об’єктів, які постраждали або знищені внаслідок російської агресії, а також привернути увагу до культурних процесів в Україні.

«Модуль тимчасовості» — виставковий простір, де представлена експозиція з полотнами, скульптурами, інсталяціями та аудіовізуальними творами 28 художників з 10 країн світу. Ключова тема виставки, як всього проєкту, — тимчасовість. У команді don’t Take Fake пояснюють: «МОТ — це спроба зафіксувати плинність життя та часу в мистецтві, а також показати його невизначеність і водночас підтримати бажання в усіх, хто залишається в Україні, продовжувати жити, створювати та виборювати».

Куратором виставки став Фабріс Бусто – французький арткритик, куратор і головний редактор журналу Beaux Arts. 

Виставка відбувається у двоповерховій конструкції площею 417 квадратних метрів, створеній з 27 металевих контейнерів-модулів. Унікальність конструкції ще й в тому, що її можна розібрати, транспортувати та зібрати наново за менше ніж 10 днів. Таким чином МОТ переїхав з Контрактової площі у Києві на площу Героїв Майдану в Дніпрі, а звідти в центр Луцька на Театральний майдан.

Більш детальна інформація про артпростір «Модуль тимчасовості» у Луцьку у розмові із засновниками ГО «Алгоритм дій» Вадимом Махомедом та Адамом Харламповичем за посиланням.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024