Фотографа та активіста з Рівного притягають до адмінвідповідальності за надпис на машині ООН

21 Червня 2023, 20:49
Фото: з інстаграм-сторінки Йосипа Гусака 649
Фото: з інстаграм-сторінки Йосипа Гусака

Активіста й фотографа з Рівного Йосипа Гусака, який приклеїв на машину місії ООН в Україні плакат із написом Useless («Нікчемні») через бездіяльність організації після підриву росіянами Каховської ГЕС, притягають до відповідальності.

Про це Йосип повідомив на своїй сторінці у твіттері.

Нагадаємо, що росіяни підірвали Каховську ГЕС вночі 6 червня, а вранці у твіттері ООН зʼявився допис про день російської мови, що обурило українців.

Організація також репостила публікацію російських представників ООН, у якій йдеться: «Цілі в галузі сталого розвитку — це загальний заклик до дій щодо викорінення злиднів, захисту планети і забезпечення того, щоб усі люди жили в мирі та процвітанні». Пізніше на офіційній сторінці ООН все ж з'явився твіт про Каховську ГЕС. Та помітним є те, що у дописі не згадується Росія.

Читайте також: День російської мови та найбільша катастрофа в Європі: ООН все ж відповіла на підрив Каховської ГЕС

У відповідь на це наступного дня після підриву ГЕС фотограф приклеїв на припарковану машину ООН у Києві плакат із написом Useless, що означає – нікчемні.

«Вчора в Україні росія спричинила найбільшу техногенну катастрофу останніх десятиріч. Сотні людей залишилися без житла, усім їм потрібна допомога та евакуація. Зараз ранок наступного для, кілька повністю готових для поїздок по бездоріжжю позашляховиків ООН та ВООЗ стоять на одному з паркінгів Києва. Декілька білих чистих позашляховиків. Жодного вандалізму, просто висловлюю позицію», — писав фотограф.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Йось (@yo.syp)

10 червня фотограф повідомив, що отримав протокол про адміністративне порушення за ст. 173-1 КУпАП — Поширювання неправдивих чуток. Ця стаття тягне за собою накладення штрафу або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням 20% заробітку.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024