Шон Пенн зіграє в українському кіноальманасі «Війна очима тварин»

24 Травня 2023, 14:27
Шон Пенн під час візиту на Донбас 474
Шон Пенн під час візиту на Донбас

Голлівудський актор Шон Пенн стане героєм фінальної новели, що увійде до кіноальманаху «Війна очима тварин».

Про це повідомили на сторінці Sota Cinema Group у фейсбуці.
 
Американський актор зіграє саунд-продюсера, який випадково стає свідком початку війни. Зйомки новели відбудуться в Україні та Лос-Анджелесі влітку 2023 року, а режисувати її буде Мирослав Слабошпицький, автор одного з найтитулованіших українських фільмів – «Плем'я».
«Я дуже радий бути частиною цього фільму. Для мене велика честь співпрацювати з неймовірним актором, видатною людиною та одним з найбільших друзів України Шоном Пенном. Він був з нами під час атаки 24 лютого і досліджує війну в Україні у своєму документальному фільмі. Його підтримка безцінна для нас і не може бути переоцінена», – зазначив Мирослав Слабошпицький.
 
«Шон Пенн був безпосереднім свідком подій в Україні, тому його не довелось переконувати. Він належить до обраної категорії людей, які всім серцем підтримують справу, в яку вірять, і готові діяти», – продюсер проєкту Олег Кохан.

Антологія складатиметься з 11 новел, більшість з яких базуються на реальних подіях. Головні герої — тварини, яких, як і людей, застало російське вторгнення в Україну. Одним із персонажів буде й пес Патрон.

Читайте також: Створили мультсеріал про пса Патрона

Перший трейлер фільму «Війна очима тварин» презентували на цьогорічному Берлінському кінофестивалі. Він показує кадри трьох уже готових новел: «Кролик, або Туди і звідти» Максима Тузова – про кролика і дівчинку, які лишилися сам на сам; «Синочок» Олексія Мамедова — про жінку, що втратила сина й віднаходить сенс існування в порятунку знайденого в полі пораненого собаку; «Корова в тумані» – про 11-річного Рому, який разом із коровою Мілкою намагається вибратися з окупованого російськими солдатами села.

Реліз кіноальманаху «Війна очима тварин» заплановано на зиму 2023-2024 років. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024