Церемонія передавання ключів та жеребкування Євробачення-2023: де дивитися

31 Січня 2023, 17:20
Євробачення 1983
Євробачення

Українці вперше з 2017 року зможуть дивитися пряму трансляцію Церемонії передавання ключів місту Ліверпулю та жеребкування учасників півфіналів Пісенного конкурсу Євробачення-2023. 

Подія відбудеться у вівторок, 31 січня о 21:00: Стежити за подією наживо можна на телеканалі Суспільне Культура, а також на сайтах Суспільне Культура та Суспільне Євробачення.

Коментуватиме подію незмінний ведучий Національних відборів на Євробачення Тімур Мірошниченко.

«Церемонія передавання ключів та жеребкування — перша офіційна подія в цьогорічному місті-господарі Євробачення. Вона має дуже символічний характер, адже відкриває новий сезон подій вже безпосередньо в столиці конкурсу. Оскільки на логотипі Євробачення-2023 — український прапор, ця подія має неабияке значення і для нашої країни. Так що дивіться!», — закликав Тімур Мірошниченко.

Під час урочистостей мер Турина, міста-господаря тогорічного конкурсу, Стефано Ло Руссо передасть офіційні ключі Євробачення очільниці Ліверпуля Джоанні Андерсон. Після чого британські телеведучі Райлан та Ей Джей Одуду проведуть жеребкування за участю членів української громади та молоді з місцевої ліверпульської школи.

В заході візьмуть участь голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький та голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська.

Жеребкування визначить, у якому з двох півфіналів виступатиме кожна з країн-учасників, а також коли голосуватимуть Україна та країни Великої п’ятірки, які одразу виступатимуть у фіналі.

Нагадаємо, що Євробачення-2023 відбуватиметься у Великій Британії у місті Ліверпуль. Представлятимуть Україну на конкурсі гурт TVORCHI з піснею Heart of Steеl.

Читайте також: Презентували слоган та логотип Євробачення-2023

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024