Євробачення-2023 відбудеться у Ліверпулі

09 Жовтня 2022, 17:17
Євробачення 1744
Євробачення

67-й Пісенний конкурс Євробачення у травні 2023 року прийматиме Ліверпуль

Конкурс відбудеться у Великій Британії після перемоги Kalush Orchestra в Турині, через те, що захід не можна провести в країні-переможниці з міркувань безпеки. 

Гранд-фінал пісенного конкурсу Євробачення-2023 відбудеться на арені Liverpool біля річки Мерсі в суботу, 13 травня, а півфінали пройдуть 9 і 11 травня.  Про це пише Міністерство культури та інформаційної політики України.

«Я вітаю рішення BBC та обрання міста проведення Євробачення-2023. Впевнений, що Ліверпуль чудово впорається із завданням проведення такого масштабного свята та відобразить традиції й особливості України в ньому. Ліверпуль названий музичним містом ЮНЕСКО завдяки своєму внеску у світ попмузики. Символічно, що Ліверпуль є містом-побратимом нашої Одеси. Британія – наш близький друг, тепер її місто Ліверпуль стане ще одним символом нашої дружби. 

З 1956 року, коли в Лугано відбувся перший конкурс, Європа не стикалася з таким віроломним і варварським нападом, як війна росії в Україні. Кожному українцю шкода, що наша країна не може прийняти змагання через постійні атаки росії. Кожен українець чекає на перемогу, щоб мати змогу дійсно відсвяткувати цю подію», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

BBC спільно з Європейською мовною спілкою організують захід наступного року за консультації із Суспільним Мовленням. Ліверпуль було обрано після ретельного конкурсного відбору.

Одночасно з оголошенням міста-господаря ЄМС оприлюднила офіційний логотип 67-го Пісенного конкурсу Євробачення, який містить український прапор у серці. Логотип символізує, що попри те, що конкурс проходитиме у Великій Британії, він проводитиметься від імені України, переможниці цьогорічного пісенного конкурсу Євробачення.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024