В Ужгороді влаштували погром у клубі «Красне поле» з рукописами й архівними документами

30 Січня 2022, 10:32
Погром у клубі 601
Погром у клубі

В Ужгороді невідомі знищили майно та викрали цінні речі в історичному клубі «Красне поле». 

Інцидент стався 28 січня, у п'ятницю. Про це повідомив голова клубу, письменник та видавець Іван Ребрик, пише «Читомо». 

При погромі знищили та розкидали майно. Викрали як дорогоцінні, так і звичайні речі: електрочайник, скринька-аптечка, металопластикові двері тощо. 

За словами Ребрика, подібні інциденти відбувалися й раніше. 

«Але рівно пʼять років тому, 28 січня 2017 року, – зазначає Іван Ребрик, – ми так само зазнали розбійного нападу й пограбування. Було винесено системні блоки із цінними напрацюваннями, текстами, спогадами видатних постатей краю, історичними фотоматеріалами. Все це втрачено для Закарпаття безповоротно. Так само «супутніми» трофеями злочинці забрали тоді принагідні технічні засоби, похідні палатки, напої тощо. І тоді була слідча бригада, навіть із собакою. Жодних наслідків ця справа так і не мала, залишилася нерозкритою».

Мотивів Ребрик не знає, але каже, що це могли зробити навмисно напередодні дня вшанування героїв Красного поля

В історичному клубі зберігаються цінні архівні документи й матеріали, пов’язані з діяльністю клубу, з Карпатською Україною, з розбудовою державності, з російсько-українською війною, видавничі рукописи, справи, раритетні речі краян: Августина Волошина, Петра Скунця, Івана Маргітича та інших письменників і діячів. 

Поліція провела відповідні слідчі дії на місці злочину, зʼясувала гіпотетичні обставини злочину, зняла відбитки, зафіксувала картину погрому тощо. 

Читайте також: Відбулася прем'єра кліпу закарпатського гурту «Анця»

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024