Відбулася прем'єра кліпу закарпатського гурту «Анця»

29 Січня 2022, 15:32
Гурт «АНЦЯ» і Gena Viter 869
Гурт «АНЦЯ» і Gena Viter

Національний проєкт «Ukrainian Song Project/Українська пісня», який традиційно виступає майданчиком для підтримки й розвитку молодих та перспективних українських артистів, разом із відомим режисером Ярославом Савчаком відзняли відеокліп для переможця проєкту — закарпатського гурту «Анця». Прем'єра кліпу відбулася 28 січня.

Журналістів Район.Культура повідомили про це у пресслужбі проєкту.

Закарпатський поп-фолк гурт «Анця» з Мукачева здобув перемогу у п'ятому ювілейному проєкті «Ukrainian Song Project/Українська пісня» минулого року. Незвичні колоритні образи дівчаток гурту та яскрава епатажна пісня «Дримба» підкорили журі й не залишили байдужими глядачів. 

Головним призом для переможців «Ukrainian Song Project/Українська пісня» стало продюсування та запис пісні на студії звукозапису Вадима Лисиці FOXXSTUDIOS і зйомка кліпу від проєкту «Української пісні». Відеоробота на пісню гурту «Поляна» виконана разом із членом журі «Ukrainian Song Project/Українська пісня», українським співаком, телеведучим і телепродюсером Gena Viter.

Український шоу-бізнес отримав унікальну колаборацію, де поєдналися закарпатські поп-фолк мотиви та реп. 

Сюжет побудовано у вигляді діалогу двох світів: жіночого та чоловічого, сучасної та народної етніки. «Анця» намагається переманити Gena Viter до народних українських витоків. І гурту це вдається. 

Це справжній виклик та сміливий експеримент для сучасної української музики. Дует виконавців звучить дуже гармонійно, хоча вони й працюють у різних жанрах. До пісні було інтегровано народнопісенний образ «буйного Вітра», співзвучний прізвищу співака — Gena Viter.

«Для нашого гурту — це як несподівана, легка і блискавична п'єса на три дії. Спочатку ми перемагаємо на конкурсі «Українська пісня», знайомимося з Геною як членом журі. Далі відбувається коротка комунікація щодо співпраці, вибору та запису пісні. І ось ми вже на сцені палацу «Україна» презентуємо її у дуеті поряд із багатьма зірками шоу-бізнесу. Інакше як казкою це не назвеш. Кліп — це новий рівень для нас! Також хочемо подякувати за підтримку конкурсу «Ukrainian song project», на якому ми й познайомилися з Генадієм», — коментує Ірина Янцо, співавторка та учасниця гурту «АНЦЯ».

Режисером кліпу виступив Ярослав Савчак. 

Прем'єра пісні відбулася на всіх топових телеканалах України. 

Нагадаємо, що продаж квитків на «Ukrainian Song Project/Українська пісня 2022» триває. До того ж всі охочі можуть скористатися сертифікатом «єПідтримка» та витратити свою тисячу гривень від держави за вакцинацію, придбавши квиток на концерт за найкращою ціною. 

«Українська пісня-2022» пройде 14 серпня на стадіоні «Арена Львів». 

Квитки на подію можна придбати онлайн, перейшовши за посиланням

Кліп Анця feat Gena Viter на пісню «Поляна»: 

Кадр з кліпу
Кадр з кліпу

Читайте також: Alina Pash виступала у Криму: чи порушує це правила Євробачення

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024