Фонди музею у Володимирі поповнилися роботами художника Сергія Литвинчука

24 Вересня 2021, 12:18
Сергій Литвинчук 956
Сергій Литвинчук

Фонди Володимир-Волинського історичного музею імені Дверницького поповнились експонатами, які мають особливе значення для громади. На постійне зберігання у музей передали полотна з релігійними сюжетами талановитого художника, скульптора Сергія Литвинчука

Про це пишуть на сайті Володимир-Волинської міської ради.

Нещодавно відбулася експедиція у складі директора історичного музею Володимира Стемковського та наукової співробітниці цього закладу Ганни Доскоч у село Микуличі Зимнівської сільської територіальної громади. 

Під час поїздки відбулась зустріч зі священником церкви Собору Пресвятої Богородиці Олександром Тарасюком (отцем Олександром). Він і передав на постійне зберігання у Володимир-Волинський історичний музей імені Дверницького 13 полотен з релігійними сюжетами Сергія Литвинчука. 

Довідково:

Сергій Литвинчук – художник та скульптор, народився 19 травня 1955 року в селі Красностав Володимир-Волинського району.  Навчався у сільській восьмирічній школі, пізніше в училищі села Івано-Франкове, Львівської області. По закінченню працював у Городоцькому лісгоспзагу в сувенірному цеху, через деякий час у Республіканському музеї архітектури та побуту (Пирогово, під Києвом). 

З 1977 року зарахований художником у Володимир-Волинську художньо-оформлювальну майстерню. У тридцятирічному віці Сергія Литвинчука прийнято до творчої секції при Волинському обласному відділенні Спілки художників України. 

Помер Сергій Литвинчук 23 грудня 2009 року від хвороби, у віці п’ятдесят чотири роки. Похований на цвинтарі в селі Хобултова, Володимир-Волинського району.

Читайте також: Оприлюднили програму фестивалю «Український коровай-сузір’я» у Володимирі

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024