Архів новин за 21 Березня 2023

22:03
У Рівному, зокрема міській бібліотеці (мікрорайон «Ювілейний») відзначили Всеукраїнський тиждень дитячого читання, а розпочала його зустріч із острозькою письменницею Євгенією Гембаровською.
20:03
У Нововолинському міському історичному музеї відбулося відкриття виставки «Лялькове диво». Майстрині з Нововолинської громади, а також з інших куточків України представили власноруч створені іграшки.
18:03
У Всесвітній день поезії з ковельчанами зустрілася художниця слова, волинська поетеса, авторка понад десяти книжок, Заслужена вчителька України, лауреатка обласної освітянської премії імені Лесі Українки, талановита жінка Ніна Горик.
18:03
У 1600 році в Південній Америці відбулось одне з найсильніших у світовій історії виверження вулкана з прекрасною назвою Huaynaputina.
16:03
Майстер-клас з виготовлення бойківської писанки провели в Ужгородському скансені.
16:03
Український військовий Олексій Бешуля керує власним видавництвом «Пропала грамота» просто з окопів: на місці всі питання вирішує дружина воїна, а з фінансуванням допомагає Український ветеранський фонд.
16:03
Наукові співробітники Херсонського художнього музею ідентифікували ще одну картину, яку викрали російські окупанти – полотно «Морський пейзаж» (Біля берегів Греції) невідомого художника.
16:03
Оксана Забужко вважає, що штучний інтелект не зможе повноцінно замінити письменників ні зараз, ні в майбутньому.
15:03
З нагоди Всесвітнього дня поезії у Смідині влаштовують поетичні читання.
14:03
У річницю знищення художнього музею Куїнджі в Маріуполі український дизайнер Дмитро Кіфуляк та директор House Museum Еван Кертіс Чарльз Холл створили його цифрову реконструкцію.
13:03
В мережі з’явився восьмий номер журналу соціального коміксу «Inker», який присвятили військовослужбовицям, що борються за свободу України.
12:03
Кадрові зміни відбулися у Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерстві освіти і науки та у Міністерстві цифрової трансформації.
12:03
Комедію за новелами Джованні Бокаччо «Декамерон» зіграли в Ужгороді артисти Донецького академічного обласного драматичного театру міста Маріуполь.
12:03
На площі біля супермаркету «Наш Край» селища Ратне відбувся благодійний концерт
12:03
Відбулася онлайн зустріч міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка та його заступників Анастасії Бондар та Тараса Шевченка з міністром культури та рівності Королівства Норвегія Анеттою Треттебергстуен.
11:03
Шацький будинок культури проводить конкурс традиційної великодньої атрибутики
10:03
У Нововолинську провели пішохідну екскурсію на тему «Волиннський клондайк»
10:03
У Луцьку під час благодійного мистецького проєкту «Діалог з лялькою», який присвятили Міжнародному дню лялькаря, вісім аматорських театрів ляльок, які представляють бібліотеки Луцької тергромади, презентували для дітей вистави на різну тематику.
10:03
Благодійний концерт та виставка художніх робіт відбудеться в Ужгороді 24 березня.
09:03
За результатами Всеукраїнського конкурсу есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!» та за висновками журі нагородили дипломами відповідних ступенів переможців. Серед них — тринадцятеро із громад Вараського району.
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024