Видає книжки просто з окопів: український військовий дистанційно керує власним видавництвом

21 Березня 2023, 16:26
Олексій Бешуля 1292
Олексій Бешуля

Український військовий Олексій Бешуля керує власним видавництвом «Пропала грамота» просто з окопів: на місці всі питання вирішує дружина воїна, а з фінансуванням допомагає Український ветеранський фонд.

Про це повідомляє медіа ШоТам.

Олексій Бешуля – ветеран російсько-української війни родом із Донеччини. До 2014 року він був студентом та футболістом, а сьогодні – воїн та видавець, який продовжує видавати книги про боротьбу українців навіть перебуваючи на фронті.

Видавництво «Пропала грамота» Олексій заснував 2019 року. Відтоді ветеранський бізнес встиг згуртували довкола себе справжніх поціновувачів та шанувальників історичної літератури. Навесні 2022 року «Пропала грамота» мала випустити чергову партію новинок, однак роботу видавництва зупинило повномасштабне вторгнення.

24 лютого Олексій Бешуля знову зібрав свій армійський баул та вирушив на захист України. Крім того, усі кошти з рахунків видавництва чоловік без вагань переказав на підтримку ЗСУ. Однак яким було його здивування, коли на сайті почали з’являтися все нові й нові замовлення!

«Деякі люди замовляли книжки, і я їм телефонувала, а вони такі: «Я не розраховую, що я її отримаю, я просто хочу вас підтримати». Були такі випадки, і це сильно розчулило, така підтримка», – розповідає менеджерка зі збуту видавництва «Пропала грамота» Катерина Мокієнко.

Поки Олексій боронить країну, видавництво очолила його дружина Оксана. Відновити друк та перезапустити роботу бізнесу допоміг Український ветеранський фонд.

«За програмою ВАРТО буде профінансовано вихід 8 книг накладом 12 000 примірників Нам бракувало коштів. Усі видавничі кошти ми витратили на волонтерку і на підрозділ Олексія Бешулі ще навесні минулого року. І участь у грантовій програмі ВАРТО нам у цьому дуже допомогла. Тому що ми прямо мали пак нових книг, повністю або майже повністю готових до видання і потрібні були лише кошти, щоб пустити їх у друк», – зазначає Оксана Бешуля.

Наразі новинки від «Пропалої грамоти» можна передзамовити за знижкою, крім того, книжки можна «підвісити» для захисників та захисниць. Оплачені українцями замовлення прямують до військових частин, шпиталів і навіть на фронт.

«росія хоче вбити нас як українців. І щоб боротися з нею, ми повинні, звісно, тримати зброю і тримати свою українську ідентичність. Книжки потрібні не лише для того, щоб відволіктися чи якось відпочити, ми повинні також брати певні уроки з них. Спогади людей, які боролися за Україну, – це просто те, що потрібно прочитати кожному, тому що ми повинні вчитися у найкращих, найсміливіших», – додає в.о. директорки видавництва «Пропала грамота» Оксана Бешуля.

 

Коментарі
07 Травня 2023, 14:22
Шукаю контакти з Олексієм Бешулею
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024