Українська прем’єра фільму «Порцелянова війна» відбудеться на фестивалі американського кіно «Незалежність»

26 Березня 2024, 10:07
Кадр з фільму 328
Кадр з фільму

Документальну стрічку «Порцелянова війна», яка здобула Гран-прі на Sundance Film Festival 2024, можна буде вперше подивитися в межах 13-го Фестиваль Американського Кіно «Незалежність» у травні в Києві.

Про це порталу «Нове українське кіно» повідомили в PR-службі фестивалю. Українська прем’єра картини, знятої в копродукції з США, відбудеться за участі героїв стрічки. Повна програма фестивалю та квитки на окремі покази можна буде придбати незабаром на сайті.

«Порцелянова війна» – спільна робота американця Брендана Белломо і харків’янина Слави Леонтьєва про українських художників-керамістів Славу, Аню та Андрія, які з початком війни вирішують залишитися і боротися, змагаючись із солдатами, на яких вони перетворилися.

Як зазначається, у стрічці режисери витончено вловити дисонанс між жахіттями війни та тендітною красою природи і мистецьких практик. Порцелянові вироби Ані та Слави оживають у витонченій анімації, яка знайомить глядача з історією їхніх творців та труднощами, які вони долають.

Нагадаємо, документальний фільм «Порцелянова війна» отримав Гран-прі на 40-му незалежному кінофестивалі Sundance в Америці в категорії «Документальний фільм».

Журі Санденсу відзначило роботу такими словами: «Саме створення цього документального фільму, в якому присутні пафос та зло, гриби та дракони, є прагненням до добра. Ми нагороджуємо його за важливий голос зсередини жорстокої війни в Україні, який закликає піклуватися про тих, хто готовий віддати власне життя, щоб зберегти гуманність у собі та в інших».

13-й Фестиваль американського кіно «Незалежність» відбудеться 9-15 травня у Києві та Львові.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024