«Емоції, які неможливо передати»: співачка з Рівного Катерина Качановська стала амбасадоркою «Вереса»

22 Березня 2024, 14:04
Катерина Качановська 535
Катерина Качановська

Рівненська співачка Катерина Качановська стала амбасадоркою Народного клубу «Верес». Також виконавиця отримала право виконувати пісню Тіни Кароль «Сила висоти» в українському перекладі.

Про хвилювання через виконання українського гімну перед заповненими трибунами, підтримку для команди та нові виклики у творчості співачка розповіла журналістці Район.Культура

Катерина зазначає, що всі члени її сім‘ї – рівняни, тож стати амбасадоркою команди, яка представляє місто на всеукраїнському рівні – це честь для неї. 

«Я знайома з «Вересом», з його гравцями. Вболіваю давно, десь року з 2017-2018. Тоді, здається, команда якраз повернулася в прем'єр-лігу. Я була присутня на заходах, які були присвячені цій події, і до сьогодні так само підтримую їх. Тому дуже щаслива, що саме я серед усіх рівнян, які відомі в публічному просторі, стала амбасадоркою клубу «Верес», – пояснює музикантка.

Катерина Качановська

Виконувати гімн Катерину запросили перед грою з київським «Динамо» 7 березня, яку клуб проводив з глядачами на трибунах. Заборона на проведення матчів з вболівальниками діяла від початку повномасштабного російського вторгнення через безпекову ситуацію. Коли уряд дозволив пускати обмежену кількість фанів на стадіони, перший матч між «Вересом» та «Колосом» провели із понад тисячею вболівальників. А матч рівнян з «Динамо» став найвідвідуванішим поєдинком УПЛ з часу повномасштабного вторгнення Росії й зібрав на трибунах 2487 людей.

«Враження просто неймовірні. Якщо бути чесною, я вперше була на футбольному матчі від початку до кінця. Це емоції, які просто не передати словами. Для мене це було щось дуже нове. Я хвилювалася разом зі всім стадіоном, і особливо, коли виходила співати гімн. Взагалі виконувати державний гімн перед початком матчу – це дуже хвилююча, відповідальна мить. Мені хотілося зробити це дуже гарно, урочисто, так, аби справді відчувалося, що я співаю гімн своєї країни від серця. Мені дуже приємно, що стадіон так підтримав. Ми співали разом з ними в унісон», – пригадує Катерина.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Катя Качановська (@kattykachanovska)

Співачка каже, що ці емоції залишаться з нею на все життя і стверджує, що повернення глядачів на стадіони є важливим моментом найперше для футболістів. Оскільки така підтримка надихає спортсменів і дає їм можливість почувати себе впевненіше. 

Щодо безпеки, Катерина каже, що на матчі дотримувалися усіх правил. За кілька хвилин до початку оголосили повітряну тривогу, тож і гравці, і фани попрямували до укриття. А після завершення успішно повернулися на свої місця. 

«Як на мене, це класно, тому що життя триває, наші захисники роблять все можливе, аби ми тут в тилу мали можливість допомагати їм і жити повноцінне життя. Не вистачало таких моментів, тому це важливо і дай Бог, аби ще не раз, не два і не три ми могли зібратися такою кількістю на цих трибунах і підтримувати своїх футболістів», – наголошує Катерина Качановська. 

Знаковою подією для співачки стала також можливість виконувати один з найпопулярніших треків Тіни Кароль українською. Текст пісні «Сила висоти» у перекладі Катерині надіслала підписниця Надія. Так почалася повноцінна робота над композицією. 

«Це сталося випадково, тому що я далеко не завжди помічаю всі повідомлення в діректі. Але від долі не втекти. Перша версія треку, яку я створила зі своїм клавішником, була більш лірична, акустична. Завдяки тому що музичний світ досить тісний, ми змогли вийти на контакт з Тіною Кароль, яка дала мені право виконувати цю пісню. Як артистка та виконавиця цієї пісні, яка припала мені до душі, вона дуже відповідально поставилась до цього. Вона вносила правки до тексту, тримала з нами зв’язок і це було для мене як для молодої артистки дуже приємно. Хотілося справді виправдати всі надії, які на мене покладені».

Катерина зазначила, що зауваження Тіни були мінімальними й це означає, що нова версія пісні знайшла відгук в серці авторки оригіналу. Однак Кароль не дозволила змінювати мелодію вокалу, щоб пісня мала первозданний вигляд.

«В аранжуванні в нас були абсолютно розправлені крила, ми могли дати волю своєму творчому польоту й хочеться аби слухачі відчули той настрій, який ми заклали в цю пісню. Аби кожен зміг її відправити тому, хто матиме силу приручити свого вільного птаха, про що у ній і йдеться, – каже Катерина Качановська.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024