З'явилось нове ютуб-шоу «Де починається мистецтво»: за лаштунками українських культурних установ

14 Березня 2024, 16:49
Скрін з відео ВІДЕО 1194
Скрін з відео

В Україні презентували нове ютуб-шоу «Де починається мистецтво»: за лаштунками українських культурних установ – перший випуск розповідає про Театр на Подолі.

Про це пише Bazilik.

«Ми помітили, який стрімкий ріст зараз проходить український театр, тому хотіли б показати, що відбувається за межами сцени: як у ньому відбуваються процеси постановки вистави, які цікаві люди в ньому працюють, які є професії окрім актора і режисера», — розповідає засновниця та продюсерка шоу Дар’я Уманець.

У першому випуску команда поспілкувалась з керівницею літературно-драматичної частини Оксаною Прибіш. Вона провела екскурсію та показала, як художники «захищають» декорації до того, як їх створювати, розповіла про архітектуру самої будівлі, навколо якої був скандал під час відкриття. Також вона розповіла про історію театру, чому заборонено заходити в залу після другого дзвінка та багато іншого. Також у випуску поспілкуватися з художнім керівником Богданом Бенюком, головною художницею Марією Погребняк, акторкою Дашею Малаховою та помічником режисера Владом Цехмейструком.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024