Lviv BookForum запускає по Україні благодійний проєкт «Читальня»

05 Березня 2024, 16:29
Фото ілюстративне 1076
Фото ілюстративне

Lviv BookForum спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України розпочинає проєкт «Читальня».

131 пункт незламності в п’яти областях — Запорізька, Київська, Миколаївська, Херсонська та Харківська — отримає свої полиці з книгами й настільними іграми. Про це повідомили на сторінці форуму в фейсбуці.

У кожен пункт передадуть по 75 видань, серед них література для дітей, нонфікшн, художня література, поетичні збірки тощо.

«Повномасштабна війна створила нам нову реальність: реальність постійної загрози життю, реальність обстрілів, реальність укриттів… Та у будь-якій ситуації важливо знайти свій сховок. Фізичний – в укритті, а ось психологічний – може бути в книгах і настільних іграх», – кажуть ініціатори проєкту.

Назва проєкту відсилає до читалень товариства «Просвіта», що були осередками культурного простору у 20-30-ті роки XX століття.

 «100 років по тому «Читальні» повертаються, як символ культурного опору і розвитку попри все – російську повномасштабну агресію та постійні обстріли», – пояснюють у Lviv BookForum 

Книжки допоможуть розповсюджувати партнери, а саме громадські організації «Доброчинець», «Вивеземо!», «Ресурсний центр громадських ініціатив», «Білозерський центр регіонального розвитку» та благодійний фонд «За Херсонщину»;

Проєкт «Читальня» реалізує громадська організація «Форум видавців» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)» у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024