У Луцьку презентують проєкт школи концептуальної та арт фотографії MYPH

01 Березня 2024, 11:37
Музей Корсаків і школа концептуальної та арт фотографії MYPH презентують проєкт «Глибини психеї» АНОНС 621
Музей Корсаків і школа концептуальної та арт фотографії MYPH презентують проєкт «Глибини психеї»

У Луцьку презентують виставковий проєкт «Глибини психеї» із 25 відеопроєкцій від 13 авторів школи концептуальної та арт фотографії MYPH.

Захід відбудеться 1 березня о 17:00 в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. Про це журналістам Район.Культура повідомили організатори.

«Концепція архетипу початково була запропонована та введена у наукове коло Карлом Густавом Юнгом. Психологія трактує архетип як єдине колективне підсвідоме, а культурологія визнає це поняття основним елементом культури, який формує моральні імперативи духовного життя. Архетипи, закодовані у нашому підсвідомому, беззаперечно, творять важливий вплив на формування наших переконань, поведінкових патернів та емоційних реакцій. Ці універсальні символи та образи, які існують у колективній свідомості людства, відображають базові людські досвіди, бажання та страхи. Вони сконцентровані навіть у найглибших проваллях людської підсвідомості і можуть впливати на наше сприйняття світу без нашого ж впливу», – йдеться у повідомленні.

Творці проєкту зазначають: архетипи можуть вбачатися у нашому мисленні, снах, творчості, мріях тощо. Наприклад, архетип матері чи батька може викликати у нас почуття захисту та турботи, тоді як архетип героя – надихати на самовдосконалення та подолання перешкод.

Опираючись на глибинні аспекти нашого психічного життя, архетипи можуть стати ключем до розкриття та розвитку нашого потенціалу. Таким чином, вивчення впливу архетипів на підсвідомість може допомогти нам краще розуміти себе та світ навколо нас.

Занурення у тему людської психіки через мистецькі практики має особливе значення, оскільки мистецтво може стати надзвичайно потужним інструментом для відображення та розуміння найрізноманітніших аспектів людської психіки. Зображення архетипів, сюжетів та емоцій через мистецтво покликане спонукати до глибоких рефлексій та відчуттів. Мистецтво може надати візуальний вираз таким абстрактним або складним концепціям, як емоції, мрії, фобії або тіньові аспекти психіки.

Школу концептуальної та арт фотографії MYPH у 2018 році заснував Сергій Мельниченко в його рідному місті Миколаїв, але вона швидко набула розголосу по всій Україні. Зараз учні школи – це митці, які знаходяться як на території країни, так і за кордоном.

Заклад спрямований на розширення кола свідомості та розуміння сучасної концептуальної та художньої фотографії серед фотографів. Таким чином, у теорії та на практиці, онлайн та офлайн, і навіть під час війни в Україні, Сергій разом із запрошеними лекторами діляться зі студентами своїм різноманітним мистецьким та комерційним досвідом.осердя митців, візії та творчі осмислення яких спрямовані на розширення кола свідомості та розуміння сучасної концептуальної та художньої фотографії. 

Використовуючи сучасні підходи до осмислення навколофілософських питань, школа концептуальної та арт фотографії MYPH пропонує глядачеві виставку «Глибини Психеї» для спільної саморефлексії з опором на внутрішні світи людської психіки через презентацію архетипів та сюжетів у мистецтві.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024