В Америці зняли фільм про Джамалу та війну в Україні

26 Лютого 2024, 20:08
Джамала ВІДЕО 1429
Джамала

Фільм «Джамала: Пісні свободи» побудований на архівних відео співачки, знятих на телефон у перші дні повномасштабного вторгнення, а також унікальні кадри з Бучі, Ірпеня та Києва

Журналісти «Голос Америки» супроводжували Джамалу протягом місяців і фіксували у фільмі як її думки, так і події та наслідки війни в Україні. Про це співачка повідомила у соцмережах.

«Кадри з фільму Jamala: Songs of Freedom, Дай Бог, щоб стало сил додивитись до кінця. Це документальне кіно за ініціативою Голосу Америки не про мене, воно про нас, про кожного з нас. І я спеціально не підводила особистих підсумків у кінці 2023 року. Бо в цьому фільмі все те, що відбувається з 24 лютого 2022 року. У цих документальних кадрах те, що переживають українці вже два роки. Тут, про історію з початку повномасштабного вторгнення росією, про ці два роки втрат, болю, страждань, очікувань та невизначеності. Але у той же час, цей фільм - про нашу відчайдушну боротьбу за свою свободу. Кожен з нас, на своєму місці, намагається робити все залежне, щоб пришвидшити нашу перемогу. Донатимо, збираємо кошти, волонтеримо, рятуємо, відбудовуємо, захищаємо… і ми обов’язково переможемо!» – каже Джамала.

З 4 березня фільм англійською мовою можна буде подивитися у США на 52 сайтах документальних фільмів. Також стрічка вже доступна українською мовою на ютуб-каналі Української служби «Голосу Америки».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024