Netflix випустить документальний серіал, в якому покажуть Володимира Зеленського

23 Лютого 2024, 17:52
Кадр з трейлеру ТРЕЙЛЕР 557
Кадр з трейлеру

Стрімінгова платформа Netflix випустить документальний серіал «Поворотний момент: Атомна бомба і Холодна війна». У ньому з'явиться президент України Володимир Зеленський.

Прем'єра серіалу, що складатиметься із дев'яти епізодів, запланована на 12 березня. Напередодні Netflix представив його трейлер, пише Українська правда.

Режисером серіалу є Брайан Кнаппенбергер, відомий такими документальними фільмами як «Інтернет-хлопчик: Історія Аарона Шварца», «Наше ім'я - легіон: Історія хактивістів». Також у 2021 році він зняв попередній серіал цієї серії для Netflix  «Поворотний момент: 11 вересня та війна з тероризмом».

Серіал «Поворотний момент: Атомна бомба і Холодна війна» розповість історію створення та розповсюдження ядерної зброї, а також Холодної війни, що завершилася розпадом Радянського Союзу, а також приходом до влади Владіміра Путіна та подальшим вторгненням в Україну.

«Хоча холодна війна закінчилася в 1991 році, навіть побіжний погляд на сучасні заголовки новин показує, що відносини між Сполученими Штатами і Росією - колишнім центром Радянського Союзу – залишаються, м'яко кажучи, напруженими. Глобальні наслідки холодної війни продовжують впливати на сучасний геополітичний ландшафт і донині», – йдеться в описі серіалу на сайті Netflix.

Серіал містить понад 100 інтерв'ю, записаних у семи країнах світу. Серед них – інтерв'ю з сімома нинішніми або колишніми світовими лідерами: президентом України Володимиром Зеленським, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, прем'єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас, ексдиректором ЦРУ Робертом Гейтсом, колишнім державним секретарем США Кондолізою Райс тощо.

Крім того, у ньому будуть показані ключові фігури холодної війни, зокрема син німецьких лідерів протесту Юліуса та Етель Розенбергів, які допомогли повалити Берлінську стіну. Також можна буде побачити одне з останніх інтерв'ю з ядерним активістом Деніелом Еллсбергом, який назвав засекречені ядерні плани США «інституційним божевіллям». 

«У кожному епізоді фільму автори розглядають нинішню війну між Росією та Україною як приклад того, як історія Холодної війни безпосередньо пов'язана з подіями сьогодення. "Майже кожна частина війни в Україні є відлунням Холодної війни»,  переконаний режисер Брайан Кнаппенбергер.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024