Музей Корсаків запрошує на наймасштабніший мистецький форум «Космогонія: ключ до коду майбутнього»

26 Лютого 2024, 12:36
Космогонія АНОНС 2234
Космогонія

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться знаковий та наймасштабніший для України міжнародний артфорум «Космогонія: ключ до коду майбутнього».

Захід відбудеться 29 лютого в межах проєкту «Космогонія», який вже понад рік реалізують у Луцьку. Журналістам Район.Культура про це повідомили організатори.

П'ятий та завершальний МСУМК Art Forum, з головною темою про майбутнє, збере сотні учасників офлайн та онлайн, допоможе глибше зануритися в таємниці Всесвіту та розглянути потенційні сценарії майбутнього людства, спираючись на інтеграцію науки, філософії та найновіших технологічних досягнень.

Форум передбачає чотири тематичні секції:

  • Футурологія та прогнозування майбутнього;

  • Теологічні та філософські виміри майбутнього;

  • Культурні та соціальні аспекти майбутнього;

  • Астрологія та метафізика.

Серед спікерів: Олександр Філоненко, Богдан-Олег Горобчук, Анатолій ДністровийЮрій Чорноморець, Орест Голубець, Віктор Корсак та багато інших видатних особистостей. 

Участь у форумі – безоплатна. Необхідна реєстрація

«На МСУМК Art Forum вас чекають дискусії про потенційні сценарії майбутнього для людства та нашої планети, про майбутні тенденції у технологіях, соціальних змінах та глобальних викликах, про трансгуманізм, біотехнології, ШІ та їх потенційного впливу на майбутнє людства», – кажуть організатори.

Нагадаємо, Музей Корсаків вже понад рік реалізовує проєкт світового рівня «Космогонія», який є унікальним та новаторським у багатьох аспектах, адже поєднує у собі мистецтво, функціональність та філософію. 

У межах проєкту створюють найбільшу у світі живописну картину на полотні площею 2 тисячі м2. Куратор проєкту – фундатор музею Віктор Корсак, картину створює знаковий український художник з Горлівки – Петро Антип.

Але «Космогонія» – це не лише картина. Це цілий мистецько-освітній проєкт, який включає сотні артоб'єктів та представляє синергію різних видів мистецтва, а також показ вистав, перформансів, виставок, проведення освітніх заходів та неформальних івентів, серед яких і МСУМК Art форуми.

Створення картини становитиме близько 18 місяців і стане найдовшим перформансом у світі. На основі усіх досліджень Віктор Корсак напише філософський трактат.

Саме інтеграція мистецтва у виробничі процеси на постійній основі створює унікальні можливості для вивчення споконвічних питань: Для чого це все? Для чого ми є, і що з цим всім буде?  

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024