За фільмом «Редакція»: на Берлінале покажуть фотовиставку про Південь України

06 Лютого 2024, 15:01
Фото з експозиції 1437
Фото з експозиції

Команда фільму «Редакція», прем'єра якого відбудеться на Берлінале, презентує у Берліні виставку світлин з Херсонщини.

Про це повідомили на офіційній сторінці стрічки.

«Щось просте, тваринне, сильне» – виставка на підтримку світової прем’єри фільму, яка відтворить простір провінційної редакції та глибше занурить в життя та міфи дикого українського Півдня», – йдеться у повідомленні. 

​В експозиції представлять фотографії Херсонщини та портрети місцевих жителів і жительок, інтерв’ю з медійниками й медійницями, що формували порядок денний регіону; а також життя за лаштунками зйомок. 

Нагадаємо, що «Редакція» – це другий повнометражний ігровий фільм Романа Бондарчука.  Світова прем'єра відбудеться на Берлінському міжнародному кінофестивалі, який пройде з 15 по 25 лютого.

Читайте також: Вийшов тизер фільму «Редакція», який знімали на Херсонщині

Це кіно режисер знімав у 2021 році на Херсонщині, як і попередню роботу — стрічку «Вулкан», за яку він здобув Шевченківську премію в 2019 році.

За жанром «Редакція» — це драма з елементами комедії. Сюжет розповідає про молодого біолога Юру, який працює в музеї. Одного разу він вирушив в експедицію і стає свідком підпалу лісу. Він приносить фото паліїв до редакції місцевої газети та за збігом обставин залишається у ній працювати.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024