15 тисяч за секунду: у «Дії» зафіксували рекордну кількість запитів під час голосування за переможця нацвідбору

04 Лютого 2024, 08:49
Фото ілюстративне 3793
Фото ілюстративне

Під час голосування за переможця нацвідбору на «Євробачення-2024» у застосунку «Дія» зафіксували рекордну кількість користувачів за всю історію проєкту – 15 тисяч запитів за секунду.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у телеграмі.

Міністр додав, що минулого року під час ідентичного голосування ця цифра становила 800 запитів на секунду.

«Порівняно з минулим роком ми збільшили потужності в 5 разів (а запитів надійшло більше у 20 разів). І тому виникла величезна черга. Перепрошую за цю ситуацію. Ми зробимо детальний розбір, аналіз та впровадимо організаційні зміни, щоб бути готовими до схожих хвиль трафіку», – зазначив Михайло Федоров.

Міністр також підкреслив, що українці пишуть історію найшвидшого та наймасштабнішого розвитку цифрової держави у світі.

«Пройдемо, пофіксимо, вийдемо на наступний рівень. Ситуація вже стабілізується, а за декілька годин усе запрацює на повну, та всі охочі зараз, уночі й завтра протягом дня зможуть проголосувати. Дякую. Цьогоріч Дія дала можливість повболівати за фаворитів на добу довше і створити десятки мемів. Наступного року цього не буде», – написав міністр.

Нагадаємо, що на момент старту голосування, що має визначити переможця нацвідбору на «Євробачення-2024», який представлятиме Україну в Мальме, стався збій у застосунку «Дія» у зв'язку з перенавантаженням.

Один зведучих нацвідбору Тимур Мірошниченко у прямому етері оголосив, що за рішенням організаторів нацвідбору на «Євробачення» голосування розпочнеться одразу після відновлення стабільної роботи «Дії». Триватиме воно протягом ночі та завершиться наступного дня.

Орієнтовно о 15:15 4 лютого на телеканалі «Суспільне Культура» покажуть повтор трансляції, а о 19:05 оголосять результати голосування у форматі наживо.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024