Понад 300 тисяч гривень на ЗСУ: розіграли книгу з автографом Ліни Костенко

28 Січня 2024, 18:26
Книга "Бунт проти імперії: українські шістдесятники" Радомира Мокрика з підписом Ліни Костенко, 16 січня 2024 року. Фото з фейсбук-сторінки Радомира Мокрика 653
Книга "Бунт проти імперії: українські шістдесятники" Радомира Мокрика з підписом Ліни Костенко, 16 січня 2024 року. Фото з фейсбук-сторінки Радомира Мокрика

Історик Радомир Мокрик розіграв примірник своєї книги «Бунт проти імперії: українські шістдесятники», який підписала письменниця Ліна Костенко.

Так зібрали 306 тисяч гривень. Усі кошти переказали в різні підрозділи української армії. Про це Мокрик повідомив на своїй сторінці у фейсбуці, пише «Суспільне Культура».

У розіграші брало участь видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га», у якому вийшла друком ця книжка. Окрім примірника з автографом Ліни Костенко, розігрували ще 10 книжок із підписом автора. Лотерею запустили 16 січня, взяти участь можна було за донат у 100 гривень.

Мокрик зазначив, що шістдесятниця підписала книжку за два тижні до старту розіграшу. На першій сторінці рукою Ліни Василівни написано: «Я знаю грамоту свободи — // Її підписують мечі!» та стоїть дата 31 грудня 2023 року.

Зібрані пожертви він розподілив та вже переказав:

  • 100 тисяч гривень — для потреб механізованої роти 83 батальйону (105 бригада);
  • 103 тисячі гривень — на Mavic T3 для 3 штурмової роти спецпідрозділу;
  • 103 тисячі гривень — для 93 ОМБР «Холодний Яр».

«А-ба-ба-га-ла-ма-га» повідомило, що книгу з автографом Ліни Костенко виграла Лариса Галій. А 10 книжок з автографом Мокрика отримають Роман Сулим, Ярослав Васильченко, Володимир Чернишов, Юлія Анопрієнко, Наталія Зінчук, Михайло Гранік, Катерина Горбунова, Марина Коробова, Євген Бедь й Андрій Симончук.

«Допомога силам оборони — це найбільш важлива справа в наш час. Не забуваймо, що саме вони роблять сьогодні найважчу і найважливішу роботу», — підсумував автор.

Довідково: «Бунт проти імперії: українські шістдесятники» – монографія, що вийшла у березні 2023 року. Як ідеться в анотації, «ця книжка пропонує читачеві мандрівку в мікросвіт українських шістдесятників – молодих людей, які творили нову культуру в час хрущовської «відлиги». Тут уміщені світлини з архівних фондів та сімейних архівів, які вперше оприлюднені саме в цьому виданні. Виконавча директорка Українського ПЕН Тетяна Терен радила придбати цю книжку Радомира Мокрика на «Книжковому Арсеналі».

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024