«Татова колискова»: стрічка режисерки з Рівненщини отримала нагороду HBO Max

28 Січня 2024, 15:36
Кадр з фільму «Татова колискова» 857
Кадр з фільму «Татова колискова»

Документальний фільм «Татова колискова» режисерки Лесі Дяк родом із Сопачева Вараського району отримав нагороду HBO Max та приз у 1000 євро.

Фільм ще не завершений, стрічку показували на фестивалі Trieste Film у секції робіт, над якими ще працюють чи які на завершальному етапі зйомок. Про це пише Суспільне.

«Татова колискова» – це історія про сімейне життя ветерана українсько-російської війни. Про нагороду режисерка повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Щаслива поділитися новинами: «Татова колискова» отримала нагороду HBO Max на Last Stop Trieste. Ось рішення журі: «Нагорода присуджується проєкту, який торкається надзвичайно важливої, але парадоксально знехтуваної теми. Це фільм, який вирізняється близьким доступом до люблячої родини, демонструючи її силу перед обличчям суворих обставин».

Леся розповіла, що нагорода від HBO Max надавалася в межах програми The Last Stop Trieste, де шестеро учасників з різних країн показували 30 хвилин «fine cut».

«The Last Stob Trieste — це частина більшої індустрійної події When East Meets West під час кінофестивалю в італійському Трієсте». 

Режисерка очікує, що за рік чи півтора її фільми можна буде подивитися на стрімінгових платформах.

Довідково: режисерка та продюсерка Леся Дяк закінчила Майстерню з режисури документального кіно Сергія Буковського. Навчалась на міжнародній магістерській програмі з режисури документального кіно DocNomads. Леся — авторка кількох короткометражних документальних фільмів, відібраних для міжнародних кінофестивалів і присвячених насамперед травмі та досвіду зцілення.

Дебютний повнометражний документальний фільм «Татова колискова» брав участь у менторській програмі CineDOC-Tbilisi, отримав головну нагороду на Docu Sarajevo Talents from the East серед проєктів на завершальній стадії виробництва та грант від IDFA Bertha Fund.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024