Терен, Karaya, Тавр: відомі військові знялися для благодійного календаря «Лють»

24 Січня 2024, 15:29
Терен, Karaya, Тритон, Тавр ВІДЕО 789
Терен, Karaya, Тритон, Тавр

Благодійний фонд «1991» організував фотопроєкт за участю 12 українських військових – це календар «Лють» на 2024 рік зі світлинами українських захисників, що символізують наступні 12 місяців стійкості та хоробрості.

Символічно календар розпочинає не січень, а лютий. У проєкті взяли участь Олександр Будько (Терен), Богдан Кротевич (Тавр), Вадим Ворошилов (Karaya), Андрій Лімонтов (Людоїд), Масі Найєм (Ганз), Василь Гриценко (Чучупак), Гліб Стрижко (Зулу-2), Асан Ісенаджиєв (Хасан), Дмитро Гержан (Тритон), Євгеній Громадський (Гром), Микола Кущ (Фрост), а також Роман Костенко (Гром).

«Об’єднане суспільство — єдине, що дасть нам шанс цю війну таки виграти, нехай цей календар, який створили зусиллями цивільних і військових, буде таким нагадуванням», – прокоментував свою участь у фотопроєкті ветеран з Рівного Олександр «Терен» Будько.

Більшість учасників календаря нині служать в ЗСУ, тому зйомки відбувались не тільки в Києві, а й на Сході, зокрема у Покровську та Краматорську.

Автор фото — Віталій Юрасов, відомий український фотограф, документаліст, який половину свого життя присвятив ремеслу фотографії. До 24 лютого позиціює себе як дослідник життя, опісля — дослідник життя і війни. Влітку 2022 року вирішує документувати війну, знайомиться з військовими і починає приїжджати до окремих підрозділів — так починається його власна історія воєнного фотографа. 

Зараз активно співпрацює із державою, а саме знімає для ЗСУ, ГУР, СБУ, ССО, Офісу президента України, ДПСУ, НГУ, МВС та інших. У листопаді 2023 року фотограф долучається до проєкту календаря «Лють».

«Для мене цей проєкт в першу чергу — можливість закарбувати ще раз і показати людям значущих особистостей, які багато чого зробили для цієї країни і прямо зараз творять новітню українську історію», — каже Віталій Юрасов.

100 % коштів з продажів календаря витратять на покупку 500 FPV дронів для 12 БрСпП «Азов» та 13 БрОП «Хартія».

Замовити календар і зробити донат можна за посиланням.

«Цей календар — щоденне нагадування, що війна триває і нам є на кого опертися в цій боротьбі», — розповідають організатори.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024