У Луцьку відкриють виставку естампу, яка презентує 25 років майстерності студентів Львівської академії мистецтв

26 Січня 2024, 09:29
Естамп АНОНС 2915
Естамп

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків запрошує на презентацію виставки естампу – колекції робіт студентів кафедри графічного дизайну Львівської національної академії мистецтв. 

Ця виставка є надбанням графічного мистецтва, що охоплює роботи, створені у львівській майстерні естампу впродовж 25 років. Презентація відбудеться 26 січня о 17:00. Про це журналістам Район.Культура розповіли організатори.

Вхід – вільний.

«Естамп — це насамперед робота з матрицею. Без матриці естамп неможливий. Лінолеум, метал, пластик, різці, голки… Звісно, сьогодні є технології, які не потребують традиційних інструментів, але власне робота з матрицею і пресом створює певну магію. Беремо гарний папір, зволожуємо його, потім висушуємо. В матрицю вбиваємо фарбу, під тиском преса матриця входить у папір — це вже зовсім інше поле, інший стан. Якщо провести аналогію із літературою, то живопис — це романи, а графіка більше схожа на новели!» – каже куратор проєкту, доцент кафедри графічного дизайну Львівської національної академії мистецтв, заслужений художник України Богдан Пікулицький.

За словами музейників, відвідувачі зможуть побачити традиційні графічні техніки, такі як лінорит, монотипія, та техніка «сухої голки», а також їх злиття з інноваційними підходами – поєднанням класичної  графіки з дизайном у формі артбуків, куди входять ілюстрації на довільну тему в різних техніках у поєднанні з шрифтовою графікою.

«Не пропустіть шанс поринути у світ естампу, де кожна робота – це окрема історія, втілена у папері», – кажуть у музеї.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024